El REC celebrarà la seva onzena edició del 29 D’abril al 7 de maig a Tarragona

L'exposició ?Cent anys D'UFA (1911-1945): dels mestres als nazis i HollywooD' recordarà els anys D'or del cinema alemany

El 29 D’abril començarà L’onzena edició del REC · Festival Internacional de Cinema de Tarragona. Després D’una dècada exhibint les operes primes dels nous creadors de L’audiovisual i generant un espai de promoció per als autors novells, la programació creix amb una nova secció, Box to box (?from de white box to the box office?, de la galeria D’art a la taquilla), per encabir als artistes que donen el salt del videoart a L’audiovisual. Aquesta secció inclourà la premiere a Espanya de You are here, L’aclamat debut del videoartista Daniel Cockburn. Amb el subtítol ?A meta-detective story?, explora la naturalesa de la consciencia i les relacions entre la tecnologia i la percepció de nosaltres mateixos, amb un llenguatge innovador i arriscat que adapta la inventiva de Borges al S. XXI i va ser reconegut a la darrera edició del Festival de Locarno amb el premi de la crítica.

El concurs D’òpera prima internacional comptarà amb L’estrena a L’estat espanyol de la italiana Et in terra pax, debut cinematogràfic de Matteo Botrugno i Daniele Coluccini. Arriba avalat per la secció paral·lela de la Bienal de Venecia Giornate degli Autori i el festival de Cinema de Tokio. Signat per aquests dos crítics de cinema que s’han passat a L’altra banda, narra tres històries ambientades en un suburbi de Roma, en una història que podríem situar a mig camí entre Gomorra i Animal Kingdom.
 

Expo ?Cent anys D’UFA (1911-1945): dels mestres als nazis i HollywooD’

REC ofereix cada any una exposició dedicada a referents del cinema internacional. Enguany la mostra ?Cent anys D’UFA (1911-1945): dels mestres als nazis i HollywooD’ es podrà veure del 15 D’abril al 15 de maig al hall de L’Antiga Audiència. Inclourà fotografies i cartells dels rodatges de mestres del cinema alemany als estudis de Babelsberg, com Fritz Lang, Josef von Sternberg o Murnau, entre molts D’altres. La Universum Film Aktiengesellschaft  (coneguda com a UFA), va ser el principal estudi cinematogràfic d’Alemanya, i un dels majors del món fins la fi de la Segona Guerra Mundial. Fundada el 1917 a Berlín com a empresa estatal de propaganda per a la I Guerra Mundial, acabaria esdevenint un referent de L’expressionisme alemany i un competidor europeu de la poderosa indústria nord-americana. Als seus estudis es van gestar clàssics com Metropolis (1927), L’àngel blau (1930), La Muntanya Sagrada (1926), Els nibelungs (1925), El golem (1920)” o M. El vampiro de Dusserdolf (1931) i des dels anys 30 les peces de propaganda antisemita i els productes polítics del partit nazi i el Tercer Reich. La pressió de Joseph Goebbels, al front del Ministeri de la Propaganda nazi, sobre els estudis portaria a L’exili a Fritz Lang i a molts altres, que intentarien reprendre la seva carrera a Hollywood, donant així un nou impuls a la indústria californiana.

Segueix el REC

Filmin, el catàleg online de cinema independent i D’autor, estrenarà molts dels títols a concurs del REC 24 hores després de la seva premiere a Tarragona. El públic podrà gaudir de la programació de REC sota la modalitat de pagament per visionat durant quinze dies. Filmin també col·laborarà amb el REC amb el nou premi a la distribució, editant en DVD la pel·lícula guanyadora.

Les seccions del festival

Concurs D’Òpera Prima Internacional: el REC és L’únic festival estatal especialitzat en primeres pel·lícules D’autors internacionals a concurs. El jurat es composa de professionals del cinema. Dotació econòmica: 5000?.

REClanuí- Concurs de Live Cinema: les creacions audiovisuals més arriscades a concurs: Lives AV, dj+vj, performances i una mostra internacional de creacions de futurs professionals. El jurat es composa de professionals de la creació audiovisual. Dotació econòmica: 2000?.

Seminari universitari: ?Tornada al futur. Narratives i formats del cinema del demà?. El seminari aplega cada any uns 300 estudiants; professionals com Jaime Rosales, Borja Cobeaga, José Luis de Vicente o José Luis García Sánchez van ser alguns dels ponents de passades edicions.

Clàssics Al Dia: cada edició el festival ofereix un espectacle de producció pròpia per a la cloenda: un viatge visual pels grans moviments D’avantguarda, musicat en directe per artistes experimentals.

Curtmetratges: sessions per gèneres on el públic es converteix en el millor jurat: ficció, documentals, videocreacions i autors de Tarragona. Dotació econòmica: 1000eur.

Nit Bizarra: propostes audiovisuals de sèrie Z, artistes sense complexes i música en viu en la proposta més freak del festival.

Mira?m: secció que apropa el cinema menys comercial, amb passis i debats, a alumnes de secundària de Tarragona i rodalies comptant amb la presència de professionals del medi i pedagogs.

Etiquetes:
, ,