El reggae d'Alpha Blondy tancarà el cartell del festival Ítaca més internacional i compromès

El Festival omplirà 8 pobles de l’Empordà fins a juliol amb cultura de qualitat a l’abast de tothom i acció real: 10 concerts, 1 obra de teatre, 2 xerrades, 2 exposicions, poesia i la mítica pujada al Montgrí

ÍTACA, Cultura i Acció, el festival empordanès que aglutina propostes culturals de qualitat a un preu assequible amb l’objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic, portarà a l’Empordà noms tan reconeguts com Alpha Blondy, La Pegatina, Els Pets, Albert Pla, Juan Diego Botto o Teresa Forcades, entre molts d’altres. Un luxe de festival a l’abast de tothom que celebra la seva tercera edició de març a juliol de 2015 i que omplirà 8 pobles de l’Empordà amb cultura de qualitat i acció real: 10 concerts, 1 obra de teatre, 2 xerrades, 2 exposicions, 1 espectacle familiar, poesia i la mítica pujada al Montgrí.

L’ÍTACA és un crit en defensa de la cultura de qualitat i assequible, on les paraules solidaritat, ecologia, innovació, reivindicació i defensa del territori són presents en cada acció del programa. L’injust IVA cultural pujat al 21% es manté i, per tant, ÍTACA persevera en la reivindicació per la baixada d’aquest impost al 4%. Així, totes les entrades del festival són pomes. D’aquesta manera el públic s’estalvia l’IVA abusiu i paga només el 4%.

L’espectacular escenari de la Platja de Port Bo és l’espai triat on actuarà el mite de la música reggae, Alpha Blondy. Un cap de cartell amb què ÍTACA fa una forta aposta per la internacionalització, presentant l’únic concert a Catalunya de l’artista reggae més important del moment. Actuarà a Calella de Palafrugell en un concert i entorn únic, on es podrà escoltar el seu nou treball que es publicarà al maig i que l’artista presentarà en exclusiva per a Catalunya a ÍTACA, a l’escenari de les Havaneres. 

El 17 de maig es farà la III Marxa Popular al Montgrí, la carta de presentació del Festival i tota una declaració de principis. Aquesta III Edició mantindrà tota l’essència de les anteriors: una jornada festiva, reivindicativa i popular en defensa de la cultura i el canvi social. 

La música és la gran protagonista del Festival i enguany es presenta una nova forma de gaudir dels nostres artistes preferits: la Batalla de Galls, un torneig que enfronta músics en un escenari transformat en galliner. Cada “gall” hi aportarà les seves millors cançons, una versió del contrari i, sobretot, molt d’humor. La primera Batalla de Galls s’estrenarà amb un acarament musical entre Cris Juanico i Guillamino, dos referents de la música dels Països Catalans, el 22 de maig a La Sala de Torroella de Montgrí.

El Festival Ítaca ha programat una programació musical molt extensa on es podrà gaudir d’Anna Roig i l’ombre de ton chien, Joan Colomo, Joan Pons, Albert Pla, La pegatina, Hora de Joglar, El Pets, entre d’altres.

Arriba el torn de l’ÍTACA Familiar on es manté l’aposta per l’obertura de públics amb propostes culturals de carrer i gratuïtes per a tota la família. Serà el 13 de juny a Pals amb l’espectacle de Circ Circumloqui, un espectacle de titelles itinerant on s’hi barregen l’humor, l’enginyeria casolana i la música en directe. 

Així mateix, com ja va fer l’any passat, ÍTACA continua donant suport a l’art amb dues exposicions: Sinecdòtiques femenines de Laura Salvador al Museu de la Mediterrània- Can Quintana del 16 de maig al 29 de juny i Cosmos Art de Jordi Bofill del 5 al 28 de juny al Castell Palau de La Bisbal d’Empordà.