El Reial Cercle Artístic de Barcelona organitza una exposició fotogràfica sobre Al-Andalus a l'espai de la Casa degli Italiani

La mostra, titulada Bajo el cielo andaluz, estarà oberta al públic fins al 15 d'octubre

El Reial Cercle Artístic de Barcelona organitza, fins al proper 15 d’octubre, l’exposició fotogràfica Bajo el cielo andaluz, comissariada per Joan Abelló, a la Casa degli Italiani que celebra el seu 150 aniversari. En ella deu artistes internacionals -sota la direcció de Kim Weston i Miguel Soler-Roig- retraten, en relació al nu, enclavaments i racons d’Al-Andalus com Granada, Ronda, Tarifa i Sevilla, entre altres ciutats.

Emulant el viatge que va realitzar Washington Irving al sud d’Espanya al segle XIX, els fotògrafs Cristina Iturrioz, Paul Jones, Mille Kalsmose-Hjelmborg, Fran Martí, Juan Mas-Bagá, Fredich Saller, Miguel Soler-Roig, Michou Von Beschwitz, Kim Weston i Philip Young han recorregut Andalusia durant una setmana per captar la seva essència.

Les particulars visions de cada fotògraf en relació al nu integrat en un paisatge arquitectònic generen una panoràmica completa i exquisida del viatge per Al-Andalus. En aquesta mostra, els fotògrafs treballen des del detall i els primers plànols a la presa panoràmica; la fotografia directa o intervinguda; l’estètica o el concepte, el blanc i negre o el color i des de la sensualitat o la innocència.

Un dels directors de la mostra, Kim Weston, és reconegut pels seus treballs en el gènere del nu, igual que el seu avi Edward Weston qui també va fer una sèrie d’instantànies similars sobre Mèxic en els anys 20. En aquest sentit, es poden traçar analogies entre tots dos artistes.

Bajo el cielo andaluz és un projecte expositiu itinerant, que es va exposar anteriorment en al Museu Vida Rural a l’Espluga de Francolí (Tarragona) i es traslladarà a la Fundació Valentín de Madariaga a Sevilla al 2016.