
06 juny 2023 El SAT! acollirà espectacles de circ, teatre i dansa dins del Grec Festival
Es programaran tres espectacles adreçats al públic familiar del 5 al 20 de juliol
Redacció.- El Sant Andreu Teatre (SAT!) participarà un any més al Grec Festival de Barcelona. Del 5 al 20 de juliol s’hi podran veure tres espectacles de temàtiques i formats diversos, circ, teatre i dansa, per a un públic ampli, eminentment familiar.
VETUS VENUSTAS (Circ)
La companyia Cíclicus oferirà un espectacle els dies 5 i 6 de juliol a les 18.30h. Tres artistes de circ d’entre 65 i 78 anys entren en diàleg amb les noves generacions del circ contemporani per parlar sobre l’envelliment a la nostra societat.
Quines diferències hi ha entre el circ dels més grans i el dels i les artistes de les noves generacions? Com es pot bastir un pont entre el passat i el present per transmetre a les generacions més joves l’herència del circ? Vetus venustes parla del paper dels més grans en les escenes més noves del circ d’avui i, d’aquesta manera, parla també del paper que es reserva a les persones grans en la nostra societat. I és que al circ, com en la vida, es poden establir punts de trobada i complicitats entre generacions.
Fitxa artística
Direcció artística: Leandro Mendoza / Dramatúrgia: Joan Arqué / Producció: Geraldine Sakuda / Artistes veterans: Graziela Galán, M. A. Fernández Tinga, Peter Panero / Artistes joves: Christian Padilla, Iara Gueller / Músics en directe: Nacho López, Tanja Haupt, Celeste Alías / Escenografia: Ulrich Weigel / Direcció musical: Nacho López / Coreografia: Mónica Alsina / Disseny de la il·luminació: Anna Boix / Audiovisual: Erol Ileri
DINS EL COR DEL MÓN (Teatre)
La companyia Engruna Teatre actuarà els dies 12 i 13 de juliol a les 18:30h. Una obra teatral basada en la novel·la de Sabina Berman La mujer que buceó dentro del corazón del mundo, que narra la història de la Karen, una nena amb síndrome d’Asperger que es convertirà en l’empresària més important de la pesca de tonyina del planeta. La Karen, negada per alguns aspectes intel·lectuals però un geni en d’altres, és un dels éssers vius més especials. Mentre busseja entre les tonyines o entre els humans de la terra, provocarà somriures, estranyeses i reflexions, per acabar parlant de la llibertat i la diferència.
Dins el cor del món proposa una reflexió sobre la relació de l’home amb la natura i reivindica el dret a ser un mateix, encaixi o no amb la societat que els humans hem construït.
Fitxa artística
Idea original i creació: Anna Farriol, Iria Corominas, Txell Felip i Mireia Fernàndez / Direcció: Mireia Fernàndez / Dramatúrgia: Denise Duncan i Engruna Teatre / Mirada externa: Jokin Oregi (Cia. Marie de Jongh) / Acompanyament en la creació: Núria Olivé / Interpretació: Iria Corominas i Anna Farriol / Composició musical, piano i acordió: Albert Ciurans / Estudi gravació: La llar de folk / Gravació guitarra: Aleix Garriga / Gravació violoncel: Andrea Peirón / Disseny espai escènic i vestuari: Clàudia Vilà / Construcció escenografia: Taller d’escenografia Castells SL / Construcció atrezzo: Xavi Arbonès / Confecció vestuari: Art & Seams / Disseny i construcció màscares: Iria Roibàs / Cap tècnic i disseny de làser: Jonàs Serri / Disseny de llums: Guillem Gelabert / Disseny espai sonor: Jordi Sala / Veus en off: Carla Mercadé, Albert Capilla / Disseny gràfic: Ferran Llorens / Fotografia: Arian Botey / Producció executiva: Txell Felip / Autora novel·la original: Sabina Berman
JO SÓC D’AQUÍ (Dansa contemporània)
La companyia Roseland Musical presentarà un espectacle ple d’energia els dies 19 i 20 de juliol a les 18:30h.
La interculturalitat que enriqueix el nostre país es veu clarament en qualsevol escola o institut de Catalunya. La globalització i les transformacions sociopolítiques dels últims anys han fet que, des de fa temps, gent amb orígens ben diversos neixi, visqui i treballi arreu del territori. Aquesta diversitat que és tan present al metro, al carrer, en una aula o a qualsevol pati d’escola no sempre queda representada en els escenaris del teatre.
El teixit social ha canviat i per evidenciar aquest nou paradigma i treballar en la igualtat d’oportunitats, Jo soc d’aquí parteix de l’aliança artística entre la directora i coreògrafa barcelonina Marta Almirall i la ballarina barcelonina d’origen senegalès Anna Mbengue. S’hi afegeix un equip de ballarins i músics residents a Catalunya i amb orígens ben diferents. A més a més, la creació de l’espectacle ha estat enriquida amb les trobades regulars amb un grup d’adolescents de Nou Barris que han aportat una mirada externa al muntatge.
Diferents estils de dansa i de música dialoguen i s’entrellacen, i donen a conèixer aquest conjunt de veïns i veïnes que es troben entre terrats, finestres, patis, galeries, balcons i habitatges, oberts a la connexió i a la comunicació. Unes projeccions immersives d’aquest pati barceloní ens acompanyaran i construiran l’escenari d’un espectacle ple d’energia i de color. Descobrirem com la barreja de cultures i d’orígens enriqueix l’escena, la ciutat… i a nosaltres mateixos. Al voltant de tot això, l’espectacle es construeix sobre una pregunta, però sobretot sobre una resposta: “I tu, d’on ets? Jo soc d’aquí”.
Fitxa artística
Idea del projecte i direcció coreogràfica: Marta Almirall, Anna Mbengue / Direcció artística: Marta Almirall / Coreografia: creació col·lectiva / Repetidora i ajudant de coreografia: Anna Planas / Mirada externa: alumnes de l’Institut Turó de Roquetes de Barcelona / Interpretació: Anna Mbengue (ballarina de dansa africana), Maragda Induráin (ballarina de dansa contemporània i acrobàcia), Yahya Sarr Dave (ballarí de dansa urbana i afrobeat), Marta Gómez (ballarina de dansa urbana), Guillem Ripoll (ballarí de dansa contemporània i urbana) / Composició musical: Oscar Taylor Opoku, Ismael Bamba (Col·lectiu Jokkoo) / Visuals i escenografia: Roman Cadafalch / Disseny i confecció de vestuari: Marcela Salgado / Disseny d’il·luminació: Andreu Fàbregas / Tècnica de so i de llum: Gemma Abellán / Cap de producció: Clara Soler / Difusió i comunicació: Silvia Framis / Producció: Roseland Musical