El Senglar Rialler és el cicle de sonoritats folk del món impulsat per El Pony Pisador i el CAT Tradicionàrius

S'han programat 3 concerts entre finals d'octubre i novembre

Redacció.- El grup català El Pony Pisador i el CAT Tradicionàrius co-organitzen la primera edició del cicle de concerts El Senglar Rialler, programant tres actuacions amb grups de música tradicional d’arreu del món que busca compartir sonoritats folk poc habituals. Aquest projecte neix de les ganes de difondre les músiques populars d’arreu d’una manera propera i familiar i de la voluntat de portar a Barcelona grups difícils de trobar en els circuits de Catalunya.

La programació del cicle musical El Senglar Rialler neix dels estils de cant en harmonia i musicals que formen part de la identitat d’El Pony Pisador com el folk celta o el cant tradicional. Aquesta fusió d’estils i gèneres crea una sonoritat única que només ha fet que créixer en els últims anys aconseguint atrapar a milers de persones apassionades per les diferents variants del gènere. El Pony Pisador, qui al llarg dels últims 10 anys d’activitat ha participat de la difusió d’aquesta sonoritat, s’endinsa juntament amb el CAT Tradicionàrius, per posar en marxa aquests concerts setmanals del 27 d’octubre al 10 de novembre. Amb més de 30 anys d’experiència El CAT Tradicionàrius n’és l’espai ideal, ja que aposta fermament per la promoció i preservació de la música tradicional catalana a Barcelona i és també espai de concerts de música d’arreu del món.

Si bé el cicle de concerts sorgeix com a part de la programació pròpia del CAT Tradicionàrius, El Senglar Rialler té l’ambició de satisfer el creixent interès per la música tradicional entre diferents públics en esdeveniments futurs. El Senglar Rialler consistirà en tres divendres consecutius d’actuacions que vindran acompanyades de tallers on el públic podrà venir a aprendre les claus de la música que els grups interpretaran. Els concerts aniran a càrrec de Huun-Huur-Tu, especialistes en cant harmònic Khoomei (27/10/2023), Abagar Quartet les veus de cant búlgar (03/11/2023) i el grup de música celta Flook (10/11/2023).

Els concerts d’El Senglar Rialler

El divendres 27 d’octubre, obriran el cicle els Huun-Huur-Tu, el grup referent del Khoomei, l’estil de cant tradicional de Tuvà que es caracteritza per fer dues o més notes a la vegada i per una sonoritat gutural i profunda. Aquest estil forma part de la identitat del grup El Pony Pisador, que l’ha introduït de manera recurrent en els seus directes, malgrat que segueix sent un cant llunyà per molta gent, l’interès ha sigut creixent al llarg dels últims anys a Catalunya. Amb un directe cuidat i amb les vestimentes tradicionals de Tuvà a El Senglar Rialler es podrà gaudir del cant Khoomei acompanyat dels instruments tradicionals propis.

Abagar Quartet que actuaran el divendres 3 de novembre, són un quartet vocal de Bulgària que interpreten repertori tradicional amb una aproximació molt pròpia. Els cants tradicionals búlgars, caracteritzats per les seves harmonies impossibles, ritmes irregulars i una projecció vocal potent i estrident s’han convertit en un fenomen massiu a les xarxes socials amb vídeos que acumulen milions de visites i que generen l’admiració tant dels músics experts com del públic novell.

Per últim, el divendres 10 de novembre actua el quartet anglo-irlandès Flook, grup fonamental en l’escena internacional de la música celta. El virtuosisme, la fusió i l’originalitat han fet de Flook un grup pioner en el seu estil. Després de més de 10 anys sense treure cap disc, el 2019, i per petició popular, Flook va publicar el seu darrer disc Ancora, 2019, que de seguida va satisfer les oïdes dels amants d’aquest estil de música i que formarà part del repertori del pròxim concert a El Senglar Rialler.