“El Somni” situa Barcelona en l'avantguarda de la innovació artística i gastronòmica mundial

Presentació de l'experiència multidisciplinària “El Somni” amb 12 convidats de luxe i màxima expectació mediàtica

L’Arts Santa Mònica va ser dilluns l’escenari d’una gran òpera transmedia, una experiència única i inèdita que abasta totes les branques de la creació artística. Les obres de músics, poetes, pintors, compositors, cantants i creadors audiovisuals de tot el món van confluir al voltant d’un sopar, on els plats van acompanyar una simfonia d’emocions i de la qual van ser testimonis els mitjans de comunicació.
Als dotze comensals, vinguts de tot el món i cadascun excel•lent en el seu àmbit, amb un factor en comú: la curiositat per experimentar, per anar més enllà dels límits dels sentits. Ferran Adrià, cuiner i copropietari del Bulli; Rafael Argullol, narrador, poeta i assagista; Miquel Barceló, artista plàstic; Joël Candau, antropòleg especialitzat en ciències sensorials; Bonaventura Clotet, un dels millors especialistes mundials en la recerca sobre la SIDA; Nandita Das, actriu i una de les directores més reconegudes del cinema indi; Abderrahmane Kheddar, màxim expert mundial en hàptica (la ciència del tacte), la realitat virtual i la robòtica humanoide; Ben Lehner, biòleg i investigador i un dels científics més brillants en la seva especialitat.
I també Harold Mcgee, escriptor nord-americà, especialitzat en gastronomia des del punt de vista de la química i la tècnica dels aliments i la història de la cuina; Freida Pinto, actriu que ha protagonitzat entre altres pel•lícules “Slumdog Millionaire” o “Coneixeràs l’home dels teus somnis” amb Woody Allen; Josep Pons, director d’orquestra; Lisa Randall, física teòrica, centra el seu interès en les propietats i interaccions de la matèria amb l’objectiu de desentranyar el funcionament intern de l’univers.
Els dotze comensals es van submergir en l’experiència i van intentar descriure la saturació d’emocions que els van fer plantejar-se els límits de la gastronomia, en el cas de Ferran Adrià; que Nandita Das va definir com “la celebració de la creativitat”; o una “experiència renaixentista” en paraules de Rafael Argullol. Al costat de tots ells, “El Somni” vol trencar tots els límits de les disciplines artístiques, l’espai i els conceptes per deixar pas a unes noces entre l’òpera i la ga