El talent femení protagonitza la nova edició del consolidat cicle Trobades amb… a CaixaForum Girona

Es proposa una cita mensual amb algunes de les artistes que estan marcant tendències a l’escena cultural contemporània, com ara Lula Gómez, Maria Hein o Neus Ballús

Redacció.- La Fundació ”la Caixa” presenta a CaixaForum Girona una nova edició de l’innovador cicle Trobades amb…, una proposta de xerrades amb artistes de primer nivell del panorama cultural actual que aquesta vegada aposta pel talent femení.

El cicle torna a acostar al públic interessat per l’avantguarda artística un format trencador, basat en converses íntimes, en un ambient informal, que permeten descobrir les trajectòries professionals i els processos creatius de cada artista. Són una oportunitat per conèixer de primera mà les motivacions que donen lloc a projectes culturals que despunten en l’escena actual.

D’aquesta manera, la realitzadora i il·lustradora Lula Gómez protagonitzarà la primera sessió, el 13 d’octubre. Serà una oportunitat única per conèixer la trajectòria que va portar aquesta artista a crear la reeixida sèrie web Eres una caca, projecte dut a terme amb la tècnica d’animació stop-motion que retrata les dinàmiques masclistes arrelades en la nostra societat amb una barreja d’humor, ràbia i enginy.

El 10 de novembre la cita serà amb l’artista musical Maria Hein, que compartirà amb el públic la seva experiència amb Continent i contingut, el disc debut que ja l’ha portat a guanyar els guardons com a Millor Cançó i Millor Artista Revelació dels Premis Enderrock 2021. Gràcies a la producció de l’artista Ferran Palau, Maria Hein ha construït una sonoritat atemporal, pròxima i acollidora, que s’ha pogut sentir en escenaris com els de La Mercè o Barnasants.

Tancarà el cicle la reputada cineasta Neus Ballús l’1 de desembre, que parlarà de les particularitats de la seva filmografia, en la qual figuren pel·lícules com la premiada La plaga (2013), que oscil·len entre el documental i la ficció i que han voltat pels millors festivals del món.

Activitats del segell Found!

La Fundació ”la Caixa” va posar en marxa el 2018 Caixaforum Found!, una nova aposta per la cultura més innovadora i creativa orientada a un públic inquiet. Després de l’èxit de la iniciativa en les edicions anteriors, es consolida aquest tercer any ampliant les propostes i diversificant els formats. És una manera contemporània d’acostar-se al coneixement i a la creació cultural.

Les activitats del segell Found! tenen l’objectiu de fer visible el talent nacional i internacional de les arts visuals, la música, el disseny, la il·lustració i les pràctiques amb les noves tecnologies —com el 3D—, a més de generar trobades amb nous públics i explorar experiències culturals alternatives.