El Tantarantana inicia la seva programació per adults de la temporada 2014/1015 amb el V Cicle Companyies en Xarxa

Enguany comptarà amb set companyies amb trajectòries molt diferents

El Tantarantana inicia la seva programació per adults de la temporada 2014/1015 amb el V Cicle Companyies en Xarxa. El Tantarantana pertany a la Red de Teatros Alternativos, a través de la qual rep, cada any, treballs de companyies de fora de Catalunya. Aquest cicle és una selecció dels treballs rebuts més interessants i enguany comptarà amb set companyies amb trajectòries molt diferents, que constitueixen l´aposta ferma d´aquest cicle. És una molt bona oportunitat per conèixer i gaudir del treball de companyies que presentaran treballs per primera vegada a Barcelona o que bé han vingut en comptades ocasions.

El cicle l’obrirà la companyia madrilenya Rotura Producciones (Madrid) de l´actriu Ester Bellver (del 10 al 14 de setembre) amb Todas a la una, un espectacle molt personal amb textos del Premi Nacional de literatura Agustín García Calvo. Després del seu pas exitòs pel nostre teatre amb Protagonizo, és una molt bona ocasió per confirmar el seu talent i trajectòria.

Cuartoymitad Teatro, també de Madrid, presentaran l´espectacle Escriba su nombre aquí (17 i 18 de setembre), una sàtira sobre la nostra identitat i els nostres orígens, que ha sigut segon premi del XXII Certamen de Jóvenes Creadores de Madrid.

La Compañía Ferroviaria, del País Valencià, portarà a Barcelona el seu espectacle La dona sense atributs (del 19 al 21 de setembre), una adaptació de la novel·la de Carles Cortés amb dramatúrgia del propi autor i del director de la companyia, Pablo Macià. Amb una trajectòria de més de vint anys, Macià ha establert un pont entre el seu treball en diferents companyies de dansa catalanes, i el món de la creació valenciana.

El cicle acollirà, per primera vegada, un espectacle del Teatro Tarambana de Madrid, Kaos relativo (del 23 al 25 de setembre). Aquesta és la seva darrera producció i ells mateixos la defineixen com “Una búsqueda más (seguramente fallida) del sentido de la vida”. Serà, sens dubte, una bona ocasió per divertir-se i reflexionar amb el nou treball d´aquesta companyia madrilenya que té més de 15 anys de trajectòria.

Una altra sala de la Red, el Teatro Ensalle de Galícia, també s´estrenarà al Tantarantana amb l’espectacle Barbazul (del 26 al 28 de setembre) de la Compañía Borja Fernández, una reinterpretació del mite de Barba Blava, partint de la simbologia que conté el llibret del poeta húngar Béla Bálaz El castell de Barba Blava, escrit per a l’òpera de Béla Bartók.

El Tantarantana també acollirà l’espectacle Ovidia, coeurs en transit de la Société de la Mouffette (del 2 al 5 d’octubre), una companyia belga que ha sigut una de les grans sorpreses d’aquest any del Circuito 2014 de la Red de Teatros Alternativos. Un espectacle únic que, a través de l’univers del titella, poètic i pertorbador, ens explica una estranya història sobre la soledat i l’alliberació.

El cicle el tancarà Ser o no ser Otel.lo (o com tot se’n va a la merda un dia qualsevol) (del 8 al 12 d’octubre), una coproducció entre dues de les joves companyies més interessants del panorama teatral balear, Neorural Teatre i Teatre de Vellut i que ens presentaran una delirant deconstrucció d’Otel·lo, que es tradueix en un entreteniment d’alçada, descarat i valent.