El Teatre Akadèmia presenta 'Com us plagui', dirigida per Dugald Bruce-Lockhart, membre de la companyia Propeller

El Teatre Akadèmia presenta els seus dos propers muntatges, la producció pròpia 'Com us plagui' de Shakespeare i 'La màgia d’en Calders', dirigit, produït i interpretat per Imma Colomer

El Teatre Akadèmia rep de nou l’actor i director Dugald Bruce-Lockhart, membre de la prestigiosa companyia Propeller, per tal que dirigeixi un Shakespeare: Com us plagui (Al vostre gust). Propeller és reconeguda a tot el món pel seu segell inconfusible: fidelitat en els versos de Shakespeare, només homes a escena i fisicalitat, amb la companyia com a protagonista. L’any passat Bruce-Lockhart ja va dirigir la jove companyia del Teatre Akadèmia, amb un repartiment sorgit d’un taller dedicat al bard anglès i va presentar Romeu i Julieta, en una versió aplaudida pel públic i la crítica.

Després del drama shakespearià per excel·lència, aquest any Bruce-Lockhart ha escollit una comèdia, Al vostre gust, que ara s’estrenarà en una nova traducció de Miquel Desclot, retitulada Com us plagui. El director anglès defineix la comèdia com “una barreja de thriller, road trip i comèdia romàntica”. Pel que fa a la dinàmica de creació, serà molt semblant a la de la temporada anterior: un procés basat en la col·laboració de tots el membres de la companyia per fer sorgir el text des de la fisicalitat, la música i la precisió del vers.

Així, del 18 de desembre al 18 de gener el públic barceloní podrà tornar a gaudir d’aquesta aventura de la mà d’un dels més reconeguts experts de Shakespeare. La producció compta amb diversos dels actors que ja van formar part de l’elenc de Romeu i Julieta, i altres cares que s’han pogut veure al Teatre al llarg de la darrera temporada. En total, el muntatge està format per 11 actors: Emilià Carilla, Oriol Casals, Núria Deulofeu, Joan Díez, Guillem Fernandez-Valls, Sílvia Forns, Irene Jodar, Mingo Ràfols, Jordi Robles, Carol Rovira i Jacob Torres.

La màgia d’en Calders acompanyarà Com us plagui, els divendres, dissabtes i diumenges a les 18h, des del 20 de desembre a l’11 de gener. Imma Colomer és l’encarregada de dirigir, produir i interpretar aquest espectacle construït a partir de relats de Pere Calders. Dioni Chico l’acompanya a l’acordió.