El Teatre Auditori de Granollers estrena “Greta i els Trihumans”

L'òpera infantil de creació pròpia inspirada en la jove activista Greta Thunberg

Redacció.- Greta i els trihumans és un espectacle per a públic familiar a càrrec de VEUS-Cor infantil dels Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra de Granollers acompanyats de nens i nenes d’escoles de Granollers, fet que reforça el compromís del teatre de crear projectes per a la transformació social i de l’entorn a través de la cultura.

El muntatge es podrà veure el 26 i 27 de març (18h) al Teatre Auditori de Granollers i el 29 de març farà dues funcions per a escolars.

Greta Thunberg, la noia sueca que ha impulsat els Fridays for Future, el moviment de nens i nenes de tot el planeta en lluita contra l’emergència climàtica, ha servit d’inspiració als creadors d’aquesta òpera infantil, una obra de rabiosa actualitat que desenvolupa una història molt emotiva amb tocs d’humor, ambientada en un món futurista, distòpic i, si no reaccionem a temps, potser inevitable. Una òpera que porta un subtítol que deixa ben clara la seva intenció: el futur que ens (des)espera.
L’ÒPERA D’AQUEST ANY

Greta i els Trihumans és la vuitena edició del projecte òpera infantil i és un espectacle de creació pròpia. Encarregat pel Teatre Auditori de Granollers, ara fa gairebé quatre anys i posposat per la pandèmia en dues ocasions -s’havia estrenar al març de 2020-, uneix en un mateix escenari l’Orquestra de Cambra de Granollers i VEUS -Cor Infantil Amics de la Unió– i més d’un centenar de nenes i nens d’escoles de la ciutat (CEIP Joan Solans i CEIP Ferrer i Guàrdia, ambdues de Granollers).

El text i la dramatúrgia són de l’escriptor i guionista Piti Español -amb més de trenta anys de carrera escrivint per a televisió, teatre i cinema- i la música del compositor i músic Joan Vives, que ha treballat amb Dagoll Dagom i La Cubana i ha escrit la música de més d’una vintena de pel·lícules i sèries de televisió.

Amb aquest muntatge el Teatre Auditori de Granollers referma el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental a través de les arts escèniques, un dels compromisos de l’equipament que, a més, té el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental que atorga la Generalitat de Catalunya.

El vestuari ha estat creat per Anna Estrany que treballa amb roba de segona mà, pintada. Per a l’òpera també es reaprofitaran les samarretes d’una altra òpera infantil, “Alícia en el país de les meravelles”, per a confeccionar el vestuari de la resta del cor.

EL PROJECTE ÒPERA INFANTIL

Cada dos anys el Teatre Auditori de Granollers i l’Orquestra de Cambra de Granollers, amb la col·laboració de l’Associació Cultural, organitzen, juntament amb el cor Veus – Cor Infantil dels Amics de la Unió, el projecte ÒPERA INFANTIL, acompanyats per solistes professionals i grups de nens i nenes d’escoles de la ciutat. Una iniciativa ambiciosa que, al llarg de les seves set edicions, s’ha anat convertint en un clàssic de la programació musical de Granollers.

L’adaptació de contes populars ha estat, fins aquest any, el fil conductor d’aquestes produccions que, en les últimes edicions, han encarregat la proposta musical i l’adaptació i dramatúrgia del text a reconeguts professionals.

L’Associació Cultural de Granollers i el Teatre Auditori duen a terme, des de fa anys, projectes culturals amb una clara voluntat educativa que volen incidir en el teixit social de la ciutat i de la comarca, obrint finestres a noves experiències escèniques i creant així, nous espectadors de teatre, música i dansa. Projectes que, a més, volen garantir i impulsar l’accés als espais culturals a tota mena de públics de la ciutat, perquè se’ls sentin seus, que és el que són, seus.