El Teatre-Auditori Sant Cugat acull l’única funció a Catalunya de The Winter’s Tale

El clàssic de Shakespeare dirigit per Declan Donnellan amb la companyia Cheek by Jowl

Redacció.- El proper diumenge 12 de febrer el Teatre-Auditori de Sant Cugat acollirà la única funció a Catalunya de The Winter’s Tale, la versió que el director Declan Donnellan i la seva companyia Cheek by Jowl fan del clàssic de William Shakespeare. La funció tindrà lloc a les 18.00h en anglès i sobretitulada en castellà. S’emmarca dins una gira de quatre funcions per Espanya, i es podrà veure també al Teatre Romea de Murcia (9 de febrer), al Teatro Arriaga de Bilbao (16 de febrer) i al Centro Niemeyer d’Avilés (18 de febrer).

The Winter’s Tale (Conte d’Hivern) és una de les millors obres de William Shakespeare, que tot i ser escrita en el mateix període que La tempesta, desmunta totes les regles que aquesta respecta: les tres unitats aristotèliques, de l’espai, el temps i l’acció, es llencen per la borda. El muntatge parla d’un rei delirant i paranoic que destrossa la seva família. Però aquest és el nou Shakespeare que, havent completat les seves grans tragèdies amb la dura lluita per la redempció, dóna pas a l’esperança.

Aquesta vegada Donnellan torna a acompanyar-se de Cheek by Jowl, una de les grans companyies internacionals que ha actuat a 392 ciutats en més de 50 països, abastant els sis continents. Fundada el 1981 pels seus codirectors artístics Declan Donnellan i Nick Ormerod, la companyia es dedica a fer produccions fresques i vívides que es centren en l’art dels actors, evitant conceptes directorials i de disseny. El centre del repertori de la companyia sempre ha estat Shakespeare tot i que també ha apostat per representar obres importants del teatre europeu, tant en la seva versió original com traduïdes. Cheek by Jowl produeix peces en anglès, francès i rus.

La programació de febrer a maig Teatre-Auditori de Sant Cugat, 34 propostes per a tots els gustos

Una altra pel·lícula, Víctor Ullate Ballet, La desaparició de Wendy, Rosario, Sant Petersburg Festival Ballet, Manon Lescaut, Geronimo Stilton, Ramon Mirabet, Berto, Orquestra Simfònica Sant Cugat, Rosana, Conillet, Infàmia, Pere Faura o Escuadra hacia la muerte són algunes de les 34 propostes de teatre, música, òpera, dansa, música clàssica, màgia, humor i espectacles familiars que el Teatre-Auditori Sant Cugat presenta per la temporada de febrer-maig 2017.

Aquesta propera temporada estable programa 9 espectacles de teatre, 4 concerts de música amplificada, 5 concerts de música clàssica, 2 òperes, 5 espectacles de dansa, 6 espectacles familiars, 2 espectacles d’humor i 1 de màgia. La Gran Ilusión d’Antonio Díaz – El Mago Pop, l’espectacle de màgia més vist en la història del teatre espanyol i el de més èxit a Europa durant el 2015, tancarà la temporada.

Pel que fa a la programació OFF del Teatre-Auditori destaquen títols com You Say Tomato, amb Joan Negrié i Anna Moliner, o Les dones sàvies, amb Enric Cambray i Ricard Farré, al Teatre de Mira-Sol. Les activitats complementàries de teatre, dansa i òpera es duen a terme abans o després dels espectacles, així com les hores de màgia amb entrada lliure.