El Teatre Clavé és la seu de TRANSIT, el festival internacional de teatre juvenil en alemany organitzat per l’Institut Goethe

Del 17 al 19 de maig més de 150 joves d’entre 15 i 19 anys que estudien alemany a diferents escoles d’Espanya, França, Malta, Bèlgica i Portugal representaran al Teatre Clavé les obres de teatre que han preparat durant el curs escolar

 
TRANSIT en alemany vol dir “trànsit” o “pas” i en certa manera s’ha convertit en un paradigma característic del moment en què vivim. És per aquest motiu que el Goethe-Institut ha decidit fixar aquest tema com a leitmotiv del festival internacional de teatre juvenil en llengua alemanya que aquesta edició es durà  a terme a Tordera (Maresme) i que té, entre els seus objectius, fer més atractiu l’aprenentatge de l’alemany entre els seus estudiants.
 
Des del divendres 17 de maig i fins el diumenge 19 de maig, més de 150 joves d’entre 15 i 19 anys que estudien alemany a diferents escoles d’Espanya, França, Malta, Bèlgica i Portugal s’acostaran a Tordera per viure conjuntament el programa d’activitats del festival.
 
Les tardes del divendres 17 de maig i dissabte 18 de maig els alumnes de les 10 escoles participants duran a terme, a l’escenari de la Sala Gran del Teatre Clavé, les representacions de les obres de teatre que han preparat durant tot el curs. Són produccions pròpies en alemany que giren al voltant del tema ‘Transit’. Cada tarda hi haurà cinc representacions d’entre 15 i 30 minuts que començaran a les 14.30h i se succeiran fins les 19h. Les representacions són gratuïtes i obertes al públic.
 
Durant els matins del divendres i el dissabte, els alumnes participaran paral·lelament en uns tallers d’interpretació, de música i de dansa guiats per professors del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé. Els tallers serviran per crear una actuació final amb la participació conjunta de tots els alumnes que es mostrarà al públic el diumenge 19 de maig a les 12.30h a la Sala Gran del Teatre Clavé. Aquests tallers i l’actuació final estaran vinculats a l’escrit “Der Hessische Landbote” [El missatger rural de Hesse] de George Büchner, coincidint amb la commemoració dels 200 anys del seu naixement.
 
 
El festival comptarà amb la participació de sis escoles de diferents punts de l’Estat espanyol: el col·legi suís i l’IES Isabel la Catòlica de Madrid, el col·legi alemany Alberto Durero de Sevilla; l’IES Fray Luis de León de Salamanca; l’IES Garcilaso de la Vega de Torrelavega i l’Institut Miramar de Barcelona. A més a més, al festival també hi participaran quatre escoles de fora les fronteres espanyoles: el Lycée Zola de Rennes (França), el St Margaret College de Zejtun (Malta), l’Athénée Royal Air Pur de Seraing (Bèlgica) i l’Escola Secundária Pedro Nunes de Lisboa (Portugal).
 
Durant el festival, els participants s’allotjaran a Mas Panella, una antiga masia situada a Tordera i gestionada per la Fundació Teatre Clavé; i duran a terme les activitats formatives i de mostra al públic al Teatre Clavé.
 
El festival Transit està organitzat pel servei pedagògic del Goethe-Institut de Madrid, juntament amb el Teatre Clavé.