El Teatre de Bescanó programa 12 espectacles fins el maig del 2021

Destaquen Conservando memoria (El Patio), Elda & Daniel (Yanes&Planas) i Monroe-Lamar (Batlle/Belbel)

Redacció.- El Teatre de Bescanó posa a la venda les entrades dels espectacles que ha programat durant el primer semestre del 2021. Són un total de 12 espectacles, d’entre els quals, alguns dels que es van suspendre degut a les restriccions provocades per la segona onada de casos de la COVID. Precisament la pandèmia és el motiu pel qual el nombre d’espectacles és més reduït de l’habitual.
Les novetats en aquest programació estan encapçalades per una veritable joia escènica, Conservando memoria, de la companyia basca El Patio Teatro (27 de març). Es tracta d’un espectacle íntim de teatre d’objectes, per a un nombre reduït d’espectadors, en què la companyia convida l’espectador a fer un viatge a través d’un joc de preguntes als més grans, als avis de la manipuladora, Izaskun Fernández, que es converteix en un emotiu viatge a la memòria de cadascun dels espectadors i els seus records. Aquest espectacle es va endur els tres premis més importants de la Fira de Titelles de Lleida (2019) i també ha estat premiat a FETEN 2020, el festival estatal de referència del teatre per a tots els públics.
Una de les altres novetats de la programació és Elda & Daniel (6 de febrer), una peça estrenada enguany a Temporada Alta, protagonitzada per Meri Yanes i David Planas, amb dramatúrgia i direcció de Llàtzer Garcia. Es tracta també d’un muntatge de proximitat, que furga en el món de la parella i en el qual, Yanes i Planas, que són parella, continuen explorant una línia que ja van encetar l’any 2015 amb un espectacle tan particular i que ha esdevingut tot un fenomen com Ventura, que té com a escenari natural el seu propi domicili. En aquest cas, Elda & Daniel es veurà al teatre, però també en format íntim i el públic hi serà tan proper com el protocol anti-COVID ho permeti.
Mon petit souvenir (24 de gener) de la pallassa La Bleda (Helena Escobar), un altre espectacle estrenat a Temporada Alta, a la Sala La Planeta, és una de les altres novetats. Aquesta peça familiar obrirà la temporada a Bescanó. Es tracta del recull d’un seguir de divertides i curioses facècies d’una estiuejant i la seva peculiar caravana. Aquesta és la versió de sala de l’espectacle de carrer Les vacances de Madame Roulotte.
A Bescanó encara s’hi veurà una altra recent estrena a Temporada Alta, també en l’àmbit del familiar, amb Les aventures del lleó Vergonyós (9 de maig). Es tracta d’un espectacle musical de titelles amb el segell inconfusible de la companyia El Pot Petit. El lleó Vergonyós és un dels personatges més populars creats per la companyia gironina, gràcies a la cançó de la banda que protagonitza aquesta fera tímida. Les cançons, originals, i les titelles, d’una construcció meravellosa, a més d’unes excel·lents interpretacions són els trumfos d’aquesta completíssim espectacle.
Per cloure l’àmbit familiar, El Teatre de Bescanó també ha programat l’espectacle El rei de la casa (7 de març), de Farrés Brothers & Cia, que parla de la gelosia entre germans i el desig de poder, i ha reprogramat l’espectacle Momo (14 de febrer), del qual se’n faran dues funcions, per a les quals el coliseu bescanoní ja ha venut totes les entrades.
Reprogramació d’espectacles
A més de Momo, el coliseu bescanoní també ha reprogramat Monroe-Lamarr (13 de març), que representa una trobada fictícia, escrita per Carles Batlle, entre les actrius Marilyn Monroe i Hedy Lamarr, actriu notable de vida atzarosa i enginyera remarcable. El duel interpretatiu que mantenen les actrius Elisabet Casanovas i Laura Conejero, dirigides per Sergi Belbel, és remarcable.
També s’han reprogramat el monòleg de comèdia Ramon (28 de febrer) i la peça Refugiats (10 d’abril), de la companyia amateur gironina Al Fons. Els conflictes bèl·lics, el valor de la vida humana en el context d’aquests conflictes i el paper que tenen els mitjans de comunicació en la banalització de la guerra és el terreny en el que es mou aquesta peça, amb text de Sergi Pompermayer.
La resta de la programació la protagonitza la música, àmbit en el qual també hi ha espectacles reprogramats, com ara el que tancarà la temporada: l’actuació del grup de tribut Pink Floyd Live Experience (15 de maig), que presentarà l’espectacle The other side, en el qual aquest grup menorquí interpreta els clàssics de la banda britànica. També actuarà a Bescanó la cantant catalana Beth (18 d’abril), que hi presentarà el seu nou disc del qual el tema Que tremolin els arbres és només un avançament.
El tercer espectacle musical d’El Teatre es titula Heroïnes (21 de març) i el protagonitzen la cantant Neus Mar i el pianista Nito Figueres. La retrobada d’aquets dos artistes, després d’una dècada, té com a objectiu retre homenatge a cantants com Ana Belén, Noa, Soledad Giménez, Edith Piaff, Ana Torroja o Judith Neddermann.
Les entrades es posen a la venda avui dilluns, 21 de desembre, a través del lloc web del festival. Per assistir als espectacles el públic ha de mantenir les distàncies de seguretat, usar mascareta de manera obligatòria. El Teatre obrirà mitja hora abans de començar l’espectacle per evitar aglomeracions. Es recomana la compra anticipada d’entrades.
El compromís d’El Teatre, si a causa de la COVID es decreta un tancament perimetral municipal, és retornar els diners de les entrades que no s’hagin utilitzat per aquesta causa.
Quim Marcé, programador d’El Teatre de Bescanó, afirma que “la cultura és totalment segura, perquè en tot moment seguim el protocols que ens van indicar els responsables de l’aplicació del PROCICAT, que són d’obligat compliment per poder obrir”.