El Teatre de Salt estrena a les comarques gironines 'El bon lladre' de Xicu Masó

Josep Julien protagonitza el text de l’autor irlandès Conor McPherson

Salt serà el primer escenari de les comarques gironines que acollirà El bon lladre, de Conor McPherson, dirigit per Xicu Masó i protagonitzat per Josep Julien. L’espectacle,  que es va poder veure al Teatre Romea de Barcelona fins el passat 1 de març, és un dels primers monòlegs escrits per l’autor irlandès abans de consolidar-se com a dramaturg i guionista amb textos com La presa, Dublin Carol o Sota el til·ler.

La funció d’El bon lladre serà el 25 d’abril a les 21h, i els espectadors que comprin entrades al web www.teatredesalt.net per assistir a la funció durant la diada de Sant Jordi (de 8 del matí a 12 de la nit) tindran un 50% de descompte.

En el transcórrer de l’hora i deu minuts que dura el muntatge, Mcpherson ens posa en clau de road movie per a teixir un relat sobre els tot sovint ambigus conceptes del bé i el mal. El protagonista d’El Bon lladre cerca la redempció en una, a moments tràgica i a moments còmica, però sempre entendridora fugida cap endavant. A través d’una història aparentment senzilla, el personatge intenta esquivar el destí. Aquesta lluita i la Irlanda més solitària i trista en són els principals protagonistes. L’espectador riurà i s’emocionarà amb les desventures del personatge i serà colpejart per la càrrega de profunditat que, d’amagat, trasllada aquesta peça.

El bon lladre és va estrenar al Grec-Festival de Barcelona 2014 i ha estat molt ben acollit per públic i crítica.