El Teatre de Salt ofereix un cap de setmana de dansa

Amb els espectacles de Lali Ayguadé amb Akira Yoshida (Gizaki) i Roberto G. Alonso (Marúnica)

Redacció.- El Teatre de Salt presenta aquesta cap de setman dues propostes de dansa. Es tracta dels espectacles de Lali Ayguadé amb Arkira Yoshida (Gizaki) i Roberto G. Alonso (Marúnica).

Gizaki és un espectacle de dansa ideat, coreografiat i interpretat per Lali Ayguadé i Akira Yoshido, amb direcció d’Edu Pérez. El títol fa referència a una paraula en euskera que vol dir ‘ésser humà’ perquè és a partir d’aquest concepte que la parella ha explorat la complexitat humana. Gizaki sorgeix d’un espai limitat, de la coexistència dins l’habitació on la covid-19 ens va confinar com a societat. Des de la dansa contemporània i el break dance, el duet convida a analitzar l’ésser humà des de la dimensió física, a través de la forma i el moviment de les persones.

El muntatge va acompanyat d’una peça audiovisual de 10 minuts que complementa la temàtica, i una conversa postfunció on el públic podrà fer preguntes a la companyia, organitzat per El Club de La Ciutat Invisible.  Amb aquest espectacle, Lali Ayguadé va guanyar el Premi Butaca a la millor intèrpret femenina de dansa el 2021.

Marúnica és un espectacle de dansa familiar amb autoria, coreografia i direcció de Roberto G. Alonso i protagonitzat per Borja Fernández, Laura Marsal, Marta Serret i Laia Vancells. La peça fa un homenatge a l’obra de la pintora gallega Maruja Mallo, el geni de la qual quedà a l’ombra d’altres noms de la Generació del 27, com ara Dalí, Lorca o Buñuel. El muntatge visibilitza el vessant artístic, creatiu i feminista d’aquesta dona avançada a la seva època, amb un espai escènic sorprenent, inspirat en obres de l’artista i d’altres surrealistes com Giorgio de Chirico. A més, connecta amb l’imaginari de nens i nenes a través del simbolisme i el surrealisme. En definitiva, vol ser un deliciós viatge iniciàtic, poètic i lúdic a l’univers de Maruja Mallo per a tota la família (a partir de 5 anys).