El Teatre de Salt presenta la nova temporada amb grans èxits teatrals, joves companyies catalanes, teatre familiar i clàssics del cinema

La nova temporada també compta amb sis propostes familiars amb el segell de qualitat El Planter

El Teatre de Salt presenta la programació per a la nova temporada, que de gener a juliol comptarà amb 22 espectacles per a tots els tipus de públics. Grans èxits teatrals, joves companyies catalanes, teatre familiar i clàssics del cinema són algunes de les propostes que s’hi podran veure, amb actors i actrius com Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Montserrat Carulla, Emma Vilarasau, Lluís Soler o Àlex Monner, i directors com Sergi Belbel, Pau Miró, Roger Peña, Ramon Simó i Iván Morales, entre d’altres.
D’aquesta manera, arribarà a Salt una de les comèdies de més èxit de la darrera temporada, El crèdit, amb Jordi Boixaderas i Jordi Bosch, que surt de gira per primera vegada. També es podrà veure el musical de més èxit dels últims temps, T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré. També tornarà al Teatre de Salt iaia!!, el darrer espectacle de Montserrat Carulla, estrenat a Temporada Alta amb més de 1.100 espectadors. L’actriu Emma Vilarasau hi portarà Els meus poetes, una lectura poètica musicada dels autors que l’han acompanyat al llarg de la vida, com ara Joan Vinyoli, Joan Margarit o Pablo Neruda. Els actors Lluís Soler i Xavier Boada interpretaran Per un sí o per un no, un dels espectacles de més èxit, que va dirigir Josep Maria Flotats als anys 80, dirigit, en aquest cas, per Ramon Simó. Finalment, s’ha programat una de les primeres funcions després de l’estrena a Barcelona del nou muntatge de T de Teatre i Pau Miró Dones com jo.
Joves companyies
Enguany, el Teatre de Salt també comença un nou projecte per buscar complicitats amb joves companyies catalanes que aposten per nous formats de creació, exhibició i comunicació. Actuaran al teatre, i des d’uns dies abans, compaginaran la preparació dels seus espectacles amb xerrades a centres educatius i altres activitats com ara trobades amb el públic. Una d’elles és la companyia Prisamata, que es diferencia pel seu mètode de treball i d’organització, i que incorpora el còmic, el vídeo i l’agitació 2.0 en la promoció dels seus muntatges. Portarà dos espectacles: Sé de un lugar, amb Anna Alarcón, i Jo mai, amb els actors Àlex Monner i Oriol Pla, entre d’altres. L’altra companyia és Parking Shakespeare, caracteritzada per representar, sense escenografia, ni il·luminació ni sonorització. Hi presentaran Nit de reis.
Programació familiar amb El Planter
Durant aquesta temporada, el Teatre de Salt proposa sis espectacles familiars, amb el segell d’El Planter. Sota aquesta marca s’hi troben propostes de qualitat de companyies amb una llarga trajectòria en les arts escèniques. Aquesta programació (que d’octubre a desembre continua en el marc de Temporada Alta) està pensada per despertar la sensibilitat artística dels infants i té en compte els estímuls educatius i emocionals de cadascuna de les propostes programades. Un projecte, que a més, implica pares i mares, mestres i monitors d’esplai.
Així, en aquests mesos s’hi podran veure espectacles de màgia, dansa, teatre, titelles, pallassos, i música, dirigits a nens i nenes a partir de 6 mesos. És el cas de Monstres, un espectacle de titelles seleccionat a la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil d’Igualada; La màgia del Mag Lari, una proposta amb màgia, música i humor per a tota la família; Almazuela, un muntatge de teatre i dansa ple de fantasia; pallassos amb Sense solta; el teatre musical imaginatiu i divertit de La fàbrica de somnis, i la proposta de música amb els alumnes de l’Escola Coral del Conservatori Isaac Albéniz de Girona Brundibár.
El Planter també té el seu propi club per als més petits, La Colla, que programa activitats paral·leles als espectacles i ofereix un 15% de descompte al preu de les entrades, entre altres avantatges. En aquest cas, abans o després dels espectacles els més petits podran participar a tallers de cuina, de jocs en família, de pallassos, per conèixer nous instruments… tot per despertar-los l’interès artístic i passar una bona estona.
La programació també compta amb diverses propostes de cinema, amb els Clàssics a la Fresca. Del 26 de juny al 17 de juliol, amb Un viatge a Itàlia II es podran veure gratuïtament Divorzio All’italiana, Uccellacci e Uccellini, Avanti! i Amici Miei. Una proposta amb la col·laboració del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona.
Activitats paral·leles
La programació del Teatre de Salt, segueix amb la intenció d’anar més enllà de les funcions i proposa participar en diverses activitats relacionades amb els espectacles, com ara col·loquis i xerrades després de les funcions amb artistes com Montserrat Carulla i Aleix Peña, Emma Vilarasau, o les actrius de T de teatre, entre d’altres. Una clara aposta per potenciar la participació dels espectadors.
Al marge de la programació i en la línia de fomentar la participació activa en la cultura, el Teatre de Salt col·labora amb El Club Ciutat del Teatre, els membres del qual obtindran avantatges i descomptes en els espectacles programats (15% de descompte i 2 entrades de regal). I també, un any més, participa en el programa Apropa Cultura, dirigit als centres socials que treballen amb persones de risc d’exclusió social per facilitar l’accés al teatre.
Les entrades anticipades ja es poden adquirir al web del Teatre de Salt: www.teatredesalt.net, al nou punt de venda a la Llibreria 22 de Girona (en horari comercial), i també telefònicament al 972402004 (de dilluns a divendres de 10 h a 14 h).