El Teatre del Raval estrena “La tardor no arriba mai”

L'obra està inspirada en "Els Justos", d'Albert Camús, escrita i dirigida per Lali Álvarez

Redacció.- La tardor no arriba mai és una obra inspirada lliurement en “Els Justos”, d’Albert Camús, escrita i dirigida per Lali Álvarez i interpretada per La Bona Companyia. L’obra es podrà veure del 13 al 24 de setembre al Teatre del Raval de Barcelona.

És ètic usar la violència per reivindicar certs canvis? Hi ha límits en la lluita de l’activisme?

Dos pisos, una cel·la, una furgoneta, nou personatges i més de dos anys de les seves vides. Un grup d’activistes es troben amb la necessitat d’emprendre el camí de la violència. És legítima aquesta decisió? I ètica? Quins límits els obligarà a confrontar? Tot està permès en la recerca d’un objectiu? Com afecta el fet d’una infiltració policial en un grup d’aquest tipus?

Fins on estaríem disposats a arribar per aconseguir un món més just? Els personatges d’aquesta obra s’enfrontaran amb la seva pròpia moral, explorant la fina línia entre la justícia i la radicalitat, i qüestionant quins sacrificis són acceptables en la recerca d’un objectiu comú. Es veuran obligats a navegar entre preguntes difícils i eleccions transcendentals. Amb un debat constant sobre temes profundament humans, aquesta producció ens portarà a una intensa reflexió. Quin tipus de persones volem ser? Quin tipus d’humanitat volem ser?

L’activisme té moltes formes d’acció. Promoure canvis socials, polítics, econòmics o culturals mitjançant l’expressió d’opinions via la participació activa és sovint, força complex. No és gens fàcil mobilitzar la societat, generar consciència i influir en pràctiques o polítiques ja existents. Si li afegim, a més, la pressió d’estar sempre en el punt de mira de determinats lobbies o, fins i tot, dels les Forces i Cossos de Seguretat del país, el tema comença a ser preocupant.

Darrerament s’han donat diversos casos d’infiltració policial en diferents moviments socials. Però tot i que pot ser desafiant i pot implicar enfrontaments amb els interessos establerts, moltes persones troben en l’activisme una forma de contribuir al món que els envolta i defensar allò que creuen just i adequat. Potser ha arribat el moment d’escoltar-los?

Fitxa artística

Autoria i Direcció: Lali Álvarez
Intèrprets: Alba Prim, Bruna Jansà, Cira Martinez Portero, Diego Neira, Gemma Charro, Júlia Sanfeliu, Mariona Pagès Buixeda, Paula Puig, Santiago “Pistachin” Arcos
Disseny de llums: Andrés Piza
Disseny de so: Lali Álvarez
Col·laborador d’escenografia: Lluís Polo
Assessorament de moviment: Teresa Garcia
Fotografia: Marcos Martone

Etiquetes: