El Teatre Eòlia estrena “Not My Monkeys” en el marc del Festival Grec

La companyia 42KM, amb Rafa Delacroix, Diana Gómez, Georgina Latre i el dramaturg Manel Moreno, signa aquesta proposta, dirigida per Martí Torras Mayneris

Redacció.- Ja estan a la venda les entrades per Not My Monkeys, una obra de Manel Moreno i la companyia 42KM formada per Diana Gómez, Georgina Latre i Rafa Delacroix, dirigits en aquesta ocasió per Martí Torras Mayneris. Després de la seva presentació ara fa un any com a lectura dramatitzada en el cicle El Batec del Grec, on es van exhaurir totes les entrades, l’espectacle es podrà veure del 10 al 14 de juliol al Teatre Eòlia, dins del marc del Festival Grec.

La peça aborda la “happycràcia”, l’imperatiu categòric de la felicitat en tots els àmbits de la nostra vida, especialment en el món laboral, conegut com el “happytalisme”. Amb un to satíric, critica durament el capitalisme salvatge i l’ús de psicologies positives per part de les grans multinacionals. També denuncia els falsos gurus que imposen als individus la responsabilitat dels seus sentiments, fracassos i el control de les seves vides, suggerint que la felicitat s’ha convertit en un producte lucratiu i influent en la indústria. “Si no som feliços, és que no ens hi estem esforçant prou”.

La companyia 42KM està formada per Manel Moreno, dramaturg de l’obra, i els actors Rafa Delacroix, Diana Gómez i Georgina Latre. La direcció va a càrrec de Martí Torras Mayneris, artista creador de companyies com Rhum & Cia i Clownx Teatre, que ha escrit i dirigit més de seixanta espectacles explorant connexions entre el teatre, el circ, la dansa i la música en directe.

Not My Monkeys és el segon projecte de la companyia, després de 42KM, que va ser representat el febrer del 2020 al Teatre La Gleva de Barcelona i va guanyar la Beca Odisseu Eòlia I+D 2018.

L’obra és una coproducció entre Teatre Eòlia Produccions i el GREC 2024 i es programarà dins el festival del 10 al 14 de juliol. A més a més, l’espectacle es podrà veure de nou al Teatre Eòlia durant tot el setembre del 2024, obrint així la temporada 24/25.

Entrades ja a la venda a Teatre Eòlia.

Sinopsi

En un gran congrés, el guru Ray Rex mou masses i exposa les claus per extreure el propi potencial en un camí que duu els seus seguidors del fracàs a la felicitat i, de pas, a augmentar la productivitat empresarial de la multinacional Sahara Drinks, organitzadora de l’esdeveniment, i que promou el “happytalisme” entre tots els treballadors. Una teoria que defensa que si no som feliços és que no ens hi estem esforçant prou. La Trini és el personatge principal i és una de les víctimes d’aquesta dictadura de la felicitat. És feliç de ser una “sahi”, el sobrenom afectuós que reben els treballadors d’aquesta empresa. No deixa de somriure quan els seus companys se sindicalitzen o quan arriba un acomiadament. Un altre somriure i gràcies, gràcies per ensenyar-nos que mai no és tard per aprendre que un acomiadament pot ser enriquidor. Sobretot quan no és el teu, és clar. Més somriures i una carta (ai!, la carta). Una carta que potser gelarà el somriure de la Trini i serà la llavor d’una revolució.

Fitxa artística

Direcció: Martí Torras Mayneris

Dramatúrgia: Manel Moreno

Idea original: Rafa Delacroix, Diana Gómez, Georgina Latre, Manel Moreno (42KM) i Martí Torras Mayneris

Intèrprets: Rafa Delacroix, Diana Gómez i Georgina Latre

Assistent a la dramatúrgia: Martí Torras Mayneris

Ajudant de direcció: Inés Jiménez Borrell

Escenografia: Passarell-Llorenç Corbella

Disseny d’il·luminació: Anna Espunya Juárez

Espai sonor: Pol Fontanals

Disseny de vestuari: Néstor Reina

Moviment: Fàtima Campos

Premsa: La Tremenda

Comunicació i xarxes socials de 42KM: Georgina Latre

Comunicació i xarxes social del Teatre Eòlia: Marc Inglés Rabal

Fotografies del cartell, dossier i vídeos promocionals: Manel Moreno i MW fotografia

Una coproducció de Teatre Eòlia Produccions i Festival GREC 2024.

Informació pràctica

Del 10 al 14 de juliol del 2024 al Teatre Eòlia

De dimecres a dissabte a les 20h, dissabtes a les 19h i diumenges a les 18h.

Durada: 85’

Edat recomanada: +16 anys

Idioma: Català