El Teatre Eòlia programa una funció solidària de La Maternitat d'Elna

Del 4 al 13 de març, el Teatre Eòlia presenta La Maternitat d'Elna, una història de postguerra que explica la fugida cap a l'exili francès de més de 500.000 persones

La historiadora Assumpta Montellà va escriure La maternitat d’Elna. Bressols dels exiliats. l’any 2006. L’obra ens descobreix un dels capítols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra; un viatge en el temps on se’ns explica la història de la gent que va haver de fugir durant els bombardejos a finals de la Guerra Civil espanyola i van emprendre un viatge cap a l’exili francès. Un relat de les seves vivències, de la seva lluita per sobreviure dia a dia, en condicions infrahumanes i del tractament vexatori que van rebre per part dels francesos. Però també és una mirada de gratitud d’aquelles dones a l’Elisabeth Eidenbenz; una dona que entre 1939 i 1944 va salvar la vida de 597 infants, un àngel, com l’anomena la protagonista. L’actriu i cantant Rosa Galindo narra aquesta història posant-se a la pell de diferents dones i amb la música en directe del pianista Franco Piccino.

La maternitat d’Elna és una producció de Projecte Galilei i Fortià Viñas que s’ha dut al teatre amb la direcció de Josep Galindo i la dramatúrgia de Pablo Ley. 

El 10 de març, tots els beneficis de la funció es destinaran a l’ONG Proactiva Open Arms, que es dedica a salvar les vides dels refugiats que arriben a la costa grega.

A més, es farà un col·loqui posterior amb un representant d’Open Arms, Anna Forés (pedagoga i escriptora, experta i impulsora del concepte de resiliència) i l’actriu Rosa Galindo.