El Teatre Kursaal de Manresa reinicia la programació amb l’espectacle multidisciplinar Flotados XL

Un muntatge multidisciplinari i molt visual, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer 2019

Redacció.- El proper dimecres 25 de novembre el Kursaal de Manresa obre de nou les portes al públic, després de 3 setmanes de tancament forçat per la pandèmia de la covid-19, i ho fa amb l’espectacle amb el què havia de celebrar els 5.000 dies de la seva reinauguració, el passat 30 d’octubre.
La notícia del tancament de teatres va arribar un dia abans de l’esperada funció i amb tota la complexa escenografia de l’espectacle ja muntada. El Kusaal ha permès a la companyia mantenir durant aquest temps tot preparat i a punt per a quan fos possible realitzar la funció.
Aquesta funció única tindrà lloc finalment el proper dimecres 25 de novembre a les 20h a la sala gran del Teatre Kursaal de Manresa.
L’espectacle que el Kursaal va escollir per a celebrar aquesta data senyalada és la presentació per primera vegada de Flotados XL, un espectacle multidisciplinar i molt visual, ara en versió de sala, que arriba a Manresa després de recórrer Europa, Amèrica i Àsia. David Moreno i Cristina Calleja són els creadors de l’espectacle Flotados, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer.
Des de la seva creació, l’any 2008, la companyia catalana David Moreno Cia. & Cristina Calleja ha tingut un gran èxit internacional, donant a conèixer els seus espectacles per països tan diversos com Bèlgica, Holanda, Portugal, França, Anglaterra, Irlanda, Romania, Itàlia, Àustria, Croàcia, Turquia, Sèrbia, Letònia, Alemanya, Mèxic, Xile, Corea del Sud, Singapur, Hong Kong o Israel. També han estat presents a un total de set festivals a l’estat espanyol, entre ells a Catalunya, FiraTàrrega i el Festival de la Llum BCN, o en el Teatre Nacional.
5.000 dies del Kursaal
Fa gairebé 14 anys d’aquell 20 de febrer de 2007, en què va recomençar la trajectòria d’aquest equipament que l’any passat va assolir la xifra rècord de 90.192 espectadors i que s’ha fet un lloc entre els equipaments culturals de referència a Catalunya.
Malgrat el context actual de dificultats derivades de la pandèmia, les ganes de perseguir petits reptes ha fet que l’equip del Kursaal i d’El Galliner -l’associació que va impulsar la recuperació de l’equipament l’any 1995 i que es fa càrrec de la programació del teatre- es fixessin en aquesta xifra rodona. Una dada simbòlica, però que dona forma a tota una trajectòria que ja comença a ser llarga i amb la qual en aquests moments d’incertesa general el teatre vol celebrar amb el públic. La idea és mirar endavant i fer créixer aquests números que s’han assolit en aquests 5.000 dies: 1.858 espectacles, 2.388 funcions i 1.026.519 espectadors.
L’espectacle
L’espectacle que presenten gira al voltant d’un piano de cua penjat a 8 metres d’alçada, que és la porta d’entrada a un món únic on es mesclen música, dansa, acrobàcia, poesia, vídeo-projeccions i llum. Una història d’amor emocionant, màgica i delicada entre dos somiadors amb ànsies de volar. El seu art, fresc, sorprenent i extremadament creatiu, ens introdueix en un món ple de màgia, tendresa i poesia amb el que han aconseguit crear un llenguatge singular i recognoscible en tot el món.
La Cia. David Moreno & Cristina Calleja es caracteritza per la seva versatilitat, per una gran capacitat d‘adaptació i per l’experiència contrastada i reconeguda que els ha portat a crear nous espectacles i grans projectes artístics fets a mida per a importants esdeveniments culturals nacionals i internacionals.
Sobre David Moreno Cia. & Cristina Calleja 
Després de 15 anys de carrera en el món de les arts escèniques, col·laborant amb companyies i artistes de reconeguda trajectòria, David Moreno i Cristina Calleja decideixen, l’any 2008, crear la seva pròpia companyia i estrenar Floten tecles, un espectacle que es converteix ràpidament en un gran èxit internacional.
Gràcies a aquest gran reconeixement se submergeixen en el seu propi univers creant nous espectacles com Street Muf, Magic Pianos, Elastic Band, Seda i el seu últim espectacle Flotados amb el que reben el Premi Max al Millor Espectacle de Carrer el 2019. Una llarga trajectòria que els ha portat a actuar en alguns dels festivals i programacions més importants d’arts escèniques del món.
La companyia estarà el proper mes de desembre a Madrid (Espai Matadero) amb la versió de carrer de Flotados, amb el qual també visitarà França el 27 desembre. Al 2021 tenen prevista una gira per l’estat, Europa i Àsia, a més de 20 places, sempre que la situació nacional i internacional de la pandèmia ho permeti.
A més a més de veure ‘Flotados XL’, divendres 30 d’octubre a les 20:30 h a la sala gran del Kursaal, l’equip del Kursaal oferirà per celebrar els 5.000 dies un 50% de descompte durant 3 dies per a tots els espectacles de la temporada (novembre i desembre, excepte Imagina’t, Gust de Jazz, Platea Jove i ¾ de Música; incloent el Concert de Cap d’Any). La promoció serà vàlida entre el divendres 30 d’octubre a partir de les 11h del matí i el diumenge 1 de novembre, i tant per internet com a taquilles (obert de dimarts a dissabte d’11 h a 13 h i de 18 h a 21 h). Per a més informació www.kursaal.cat