El teatre, la dansa i la música seran els protagonistes D’ULLS 2010

El festival estableix un pont cultural entre Europa i Amèrica Llatina a través D'espectacles gratuïts per a tota la família

Del 13 al 17 D’octubre torna ULLS 2010, el festival D’arts escèniques contemporànies que estableix un pont cultural entre Europa i Amèrica Llatina. ULLS 2010 instal·la la seva seu a la Ciutat del Teatre, centre neuràlgic del teatre a la ciutat de Barcelona. El festival ocupa també altres espais urbans com la Plaça del Rei, la Rambla del Raval, la Plaça Lesseps, el Passeig de Sant Joan, la Biblioteca Jaume Fuster i L’Institut del Teatre. A més, i com a novetat, el festival amplia fronteres amb un nou escenari a Santa Coloma de Gramenet.

El festival, dividit en diferents cicles, acull una gran varietat de propostes artístiques que van dels monòlegs al clown, passant per la performance, els espectacles de teatre, la música, la poesia i la dansa. L’àrea formativa D’ULLS 2010 també inclou classes magistrals i tallers que giren al voltant de les arts escèniques.

El poeta Gonzalo Escarpa realitzarà un torneig D’Slam, combat poètic improvisat on els artistes interpreten els seus textos en directe. Un gènere nascut als Estats Units als anys 80 i que cada cop té més adeptes arreu del món. L’artista multidisciplinar Empar Roselló presentarà Aware, un nou espectacle que barreja de forma magistral la dansa i la música en directe. Pel que fa a la música, el cantautor Roberto Giglio, una de les figures més singulars del jazz europeu, presentarà el seu projecte estrella, Colpa del Palco, i dins de L’àrea formativa, el director i escriptor alemany Patrick Wengenroth impartirà un taller intensiu, a L’Institut del Teatre, sobre la pràctica del monòleg.

El festival, dirigit per Gabriela Marsal i Leila Barenboim i amb el suport de L’Institut de Cultura de Barcelona, pretén fer arribar el llenguatge experimental a tothom a través D’espectacles moderns i innovadors. Tots els actes són gratuïts.

Etiquetes:
, ,