El Teatre Lliure i Temporada Alta celebren els seus aniversaris amb dues coproduccions

L'espectacle de Krystian Lupa amb actors catalans s’estrenarà al Festival de Tardor de Catalunya i després farà temporada al Lliure

Enguany, dos dels grans referents teatrals del nostre país, el Teatre Lliure i Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya, Girona – Salt, estan d’aniversari celebrant 40 i 25 anys respectivament. Per aquest motiu i amb especial il·lusió, s’uneixen continuant així la seva col·laboració habitual per presentar dues coproduccions que formaran part de la programació del festival gironí i també de l’equipament de la capital catalana.

In memoriam. La quinta del biberó de Lluís Pasqual, aixecarà el teló de la 25èna edició de Temporada Alta. L’espectacle, que formarà part de la programació del Teatre Lliure de la temporada vinent, neix a partir de testimonis de la Batalla de l’Ebre, combat decisiu de cara a la pèrdua de la guerra civil espanyola per part del govern republicà. Una segona producció, Davant la jubilació de Thomas Bernhard, on el polonès Krystian Lupadirigirà actors catalans, també es podrà veure tant en el marc del festival com, més endavant, en la programació de la temporada teatral barcelonina.

Des dels seus inicis el Teatre Lliure i Temporada Alta han col·laborat estretament, amb complicitat, quan el gran teatre públic de la capital del país ja pre-estrenava – i assajava- les seves produccions al Teatre Municipal de Girona. Des de llavors, han estat moltes les col·laboracions i coproduccions que els dos agents teatrals de Catalunya han tirat endavant, estrenant al festival i fent després temporada a Barcelona. Motiu de més perquè, coincidint amb els respectius aniversaris, el Teatre Lliure i Temporada Alta vulguin compartir de nou una part important de la seva producció d’estrena.