El Teatre Lliure obrirà la temporada 09/10 amb Nixon-Frost de Peter Morgan

L'obra es basa en una sèrie d'entrevistes que l'ex president Richard Nixon va concedir a David Frost

La temporada 2009-2010, s’obrirà el 17 de setembre amb Nixon-Frost, de Peter Morgan dirigit per Àlex Rigola, un espectacle a la Sala Fabià Puigserver que es presentarà en dos formats escènics (l’habitual i l’unplugged; on el canvi residirà en el format).
Frost/Nixon, l’obra escrita per Peter Morgan -un guionista i dramaturg britànic- es basa en una de les entrevistes de televisió més impactants feta mai, que va passar fa 30 anys. L’obra es basa en una sèrie d’entrevistes que l’ex president Richard Nixon va concedir a David Frost -un famós presentador britànic de talk shows- a la televisió el 1977. La tàcita admissió de culpabilitat per part del propi Nixon en L’escàndol infame del Watergate va ser el punt central de les entrevistes.

L’obra tracta la qüestió de com David Frost intenta extreure una disculpa del primer president americà deshonrós. Feia temps que el món esperava sentir una cosa així de Richard Nixon, i la disculpa tàcita va aparèixer tres anys després de la seva dimissió.

D’altra banda, l’Espai Lliure acollirà a partir del 30 de setembre Al cel, un espectacle de Xavier Albertí i Narcís Comadira a partir de la figura i l’obra de Jacint Verdaguer.
Xavier Albertí, després d’investigar sobre Josep Anselm Clavé a Pinsans i caderneres, també fent tàndem amb Narcís Comadira, va reinventar les ‘gatades’ de Frederic Soler ‘Pitarra’ amb Lluïsa Cunillé. Així, després d’haver-se ‘ocupat’ dels creadors de les bases de la música i el teatre català, ara li toca al creador del llenguatge literari i, molt especialment, el poètic. Evidentment, rere tot això hi continua havent una mirada crítica amb la construcció de la nostra cultura contemporània.

El 2 d’octubre, el Circ Cric torna a plantar la carpa a la plaça Margarida Xirgu amb l’espectacle que condensa els trenta-cinc anys de dedicació al món del circ del pallasso Tortell Poltrona . Tota la màgia dels poemes visuals en forma d’esquetx, circ en estat pur.

Etiquetes: