El Teatre Lliure obrirà la temporada amb NIXON-FROST de Peter Morgan i direcció d'Àlex Rigola

L'obra es basa en unes entrevistes que l'ex president Richard Nixon va concedir al presentador David Frost

Nixon-Frost inaugurarà la temporada 2009/2010 del Teatre Lliure el proper 17 de setembre. L’espectacle, que es podrà veure a la Sala Fabià Puigserver fins el 18 d’octubre, el dirigeix l’Àlex Rigola i es presentarà en dos formats escènics.

Els dos formats són: Nixon-Frost una narració cinematogràfica amb recursos teatrals (espai escènic realista) i Nixon-Frost (unplugged escènic) una narració teatral amb recursos audiovisuals (espai escènic conceptual).

Frost/Nixon, l’obra escrita per Peter Morgan -un guionista i dramaturg britànic- es basa en una de les entrevistes de televisió més impactants feta mai, que va passar fa 30 anys. El 1974, Richard Nixon dimiteix de la Casa Blanca però mai és jutjat pel cas Watergate. Tres anys després concedeix una sèrie D’entrevistes per televisió a David Frost, un conegut presentador de programes tipus late night show, a canvi de 600.000 dòlars.

L’obra es basa en aquesta sèrie d’entrevistes que l’ex president Richard Nixon (interpretat per Lluís Marco) va concedir a David Frost (interpretat per Joan Carreras) -un famós presentador britànic de talk shows- a la televisió el 1977. La tàcita admissió de culpabilitat per part del propi Nixon en l’escàndol infame del Watergate va ser el punt central de les entrevistes.

De fet Frost/Nixon posa el punt de mira en un tema: com David Frost, un famós presentador de talk shows amb fama de playboy, provoca la disculpa que la resta del món esperava sentir de Richard Nixon des de feia temps’

Etiquetes: