El Teatre Lliure recupera A la recerca del temps perdut

La proposta està formada per set recitals, que es poden escoltar al web del teatre del 18 al 30 de novembre

Redacció.- Ara que se celebren 100 anys de la mort de l’escriptor francès Marcel Proust, el Teatre Lliure recupera els set recitals que va presentar la temporada passada sobre la seva novel·la més emblemàtica, A la recerca del temps perdut, ara en format àudio.

La proposta està formada per set sessions, una per cadascun dels set volums que formen l’obra: Pel cantó d’en Swann, A l’ombra de les noies en flor, El cantó de Guermantes, Sodoma i Gomorra, La presonera, Albertine desapareguda i El temps retrobat. 

La traducció i tria dels textos és de Josep Maria Pintó, la direcció de Jordi Bosch i la interpretació de Claudia Benito, Jordi Boixaderas, Mario Gas i Emma Vilarasau, Jordi Prim al violí i Daniel Vidal al piano.

Marcel Proust és un dels escriptors més representatius de la literatura francesa, a l’alçada de Shakespeare, Cervantes, Dante, Faulkner o Goethe. A la recerca del temps perdut va ser escrita entre 1908 i 1922. L’obra de Proust funda, amb l’Ulisses de James Joyce, la nova narrativa del segle xx, i capgira de manera irreversible la manera de narrar el temps, l’espai i el jo a partir del que ell mateix va anomenar ‘memòria involuntària’.

Les set sessions es poden escoltar de manera gratuïta al web del Teatre Lliure del 18 al 30 de novembre.