El Teatre Municipal de Girona acollirà el proper dijous 7 de març la gala de lliurament dels XV Premis Enderrock

Per primera vegada els guardons anuals de la música catalana es lliuraran de manera excepcional fora de la ciutat de Barcelona, coincidint amb el 20è aniversari de la revista

La gala de la quinzena edició dels Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana se celebrarà el proper dijous 7 de març al Teatre Muncipal de Girona, i inclourà un homenatge especial pels 50 anys de carrera a Raimon. Per primera vegada aquests guardons es lliuraran fora de la ciutat de Barcelona, coincidint amb el 20è aniversari de la revista Enderrock. Aquesta trobada anual de l’escena musical valora els millors artistes, discos i cançons catalans de l’any, tant per part de la crítica com de la votació popular (amb més de 16.000 vots comptabilitzats).
 
La gala aplegarà a una àmplia representació del sector musical i personalitats de la cultura i la societat civil, i també una important presència institucional presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; a més de Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals, Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, Antoni Molons, director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès, director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, i Xavier Soy, diputat de Cultura i vice-president de la Diputació de Girona.
 
Ja T’Ho Diré seran els encarregats d’obrir la festa, en el que representarà la seva tornada als escenaris després de 10 anys, i just abans de la seva minigira que s’inicia el 31 de maig a Girona. A més, alguns dels artistes premiats també actuaran a l’escenari del Teatre Municipal de Girona, com per exemple Els Amics de les Arts, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, Macaco, Cesk Freixas & Miquel Abras que interpretaran a duet “L’Empordà se’ns crema” i Orxata Sound System. Pel que fa als presentadors de l’acte, aquesta tasca recaurà de manera col·lectiva en The Mamzelles, Andreu Rifé, Joan Dausà, Bibiana Ballbé, Quim Morales, Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, Pere Mas, Txe Arana, Gerard Quintana, Carles Sanjosé (Sanjosex) i Jaume Pla (Mazoni), entre d’altres.

PALMARÈS PREMIS ENDERROCK 2013

Els palmarès dels artistes més guardonats als Premis Enderrock 2013 són Roger Mas i la Cobla Sant Jordi (4 premis com a millor disc per la crítica i públic, millor artista, millor cançó i millor directe de folk per votació popular), Els Amics de les Arts (4 premis com a millor artista, cançó, web i clip, per votació popular); i Txarango (4 premis com a grup revelació, segons crítica i públic, millor disc i millor directe de pop-rock per votació popular). A continuació se situen Cesk Freixas (3 guardons com a millor artista, disc i cançó de cançó d’autor, per votació popular), Andrea Motis & Joan Chamorro (2 guardons com a millor grup i millor directe de jazz, per votació popular), i Jordi Savall (2 guardons com a millor disc i millor directe de clàssica, per votació popular). En total, enguany s’atorguen 37 Premis Enderrock, en les categories de pop-rock, cançó, folk, clàssica i jazz.
 
D’altra banda, el Grup Enderrock també ha lliurat els tradicionals reconeixements a la trajectòria de la indústria musical catalana. En aquesta ocasió s’ha distingit a l’empresa de management i discogràfica independent Music Bus (10 anys), les sales barcelonines Sidecar (30 anys) i Harlem Jazz Club (25 anys), la promotora musical Concert Studio (15 anys) i el segell Columna Música (15 anys).