El Teatre Municipal de Girona acollirà la XV edició dels Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana el proper dijous 7 de març

Txarango, Els Amics de les Arts, Amelie, Nyandú, Terratombats, Blaumut, Joan Dausà, Ivette Nadal i Mishima entre els artistes amb més nominacions

La revista musical Enderrock ha fet públics els artistes i grups nominats als XV Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana. La lectura pública del resultat del primer torn de votacions –prop de de 5.000 vots validats fins el 31 de gener– ha tingut lloc a Girona, on el proper dijous 7 de març al Teatre Municipal se celebrarà la gala anual.
Fins el 15 de febrer s’obre la segona ronda amb les 10 propostes més votades de cada categoria (pop-rock, cançó d’autor, folk, jazz i clàssica), que han sortit de la primera tanda de votacions.
Aquesta serà una edició especial dels guardons musicals catalans, ja que per primera vegada els Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana se celebraran fora de Barcelona amb la voluntat de descentralització de la gala, com a punt de partida de la celebració dels 20 anys de la revista musical i per sumar en la capitalitat cultural i musical de Girona.
Els guardons tenen el suport de les principals institucions culturals catalanes, la indústria musical i els músics del país, a més de la col·laboració la l’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i Estrella Damm.
Els premis de votació popular se sumen als premis de la crítica que ja es van fer públics el mes de gener i que van guardonar Roger Mas i la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona com a millor disc de l’any i millor disc de folk/noves músiques, Sílvia Pérez Cruz com a millor artista de l’any, L’amor feliç de Mishima com a millor disc de pop-rock, Oh My Love de Quimi Portet com a millor disc de cançó d’autor, Tinieblas, por fin de The New Raemon com a millor treball en altres llengües, Txarango com a grup revelació, Impressions líriques d’Eduard Toldrà com a millor disc de clàssica i Mode Joe Vol. 2 de Nelson Project com a millor disc de jazz de l’any.
A més, també s’han posat a la venda les entrades per assistir a la festa a través de www.enderrock.cat, al preu de 10 euros.