El Teatre Municipal de Girona inaugura la temporada estable amb un Shakespeare

La companyia Teatrebrik presenta una intrigant versió de Macbeth a teló obert

Redacció.- Aquest dissabte 21, a les 21 h, i diumenge 22, a les 19 h, el Teatre Municipal de Girona presenta Macbeth, de William Shakespeare, en una adaptació de Joan Gómez. La traducció i elocució són de Salvador Oliva i el repartiment està format per Rafel Ferre, Íngrid Calpe, Tere Solà, Salvador Duran, Llum Valle, Jaume Vicens, Eduard Serra, Neus Fernández, Mireia Pairó i Laura Vilagran.

L’auguri de tres bruixes despertarà els instints més foscos i temeraris de Macbeth, que, juntament amb la seva esposa, plantejaran l’assassinat del bon rei Duncan, monarca d’Escòcia, per ocupar el seu tron. Aquest és el començament d’un camí de suplici on la sang vol sang i començarà una espiral de violència i mort que acabarà capgirant els destins de tots els protagonistes.

La companyia de dansa Los Corderos són els responsables d’una coreografia que, juntament amb els elements escènics i el so, reforça la intensitat d’aquesta versió del clàssic anglès. Aquesta aposta estètica, juntament amb el mateix argument, vol servir per a què l’espectador “es vegi immers dins l’aventura, i acompanyi a aquests personatges shakespearians tan actuals en el seu viatge particular per una muntanya russa d’emocions, despertant aquells instints que tenim més amagats”, tal i com apunta la mateixa companyia.