El Teatre Poliorama presenta El Llanto

Una proposta que conjuga la poesia de Lorca i la música de Granados amb el flamenc, la copla i el món del toreig

Aquest muntatge, en només 5 mesos, ha passat d’una sala alternativa a un gran teatre i ja té compromesa una important gira internacional.

Aquest estiu, a partir D’avui dimarts 24 de juny el Teatre Poliorama acollirà El LlANTO, un espectacle que compta ja amb el recolzament del públic i la premsa especialitzada arrel de la curta temporada que va fer a L’Espai Brossa de Barcelona. De la mà de la companyia de teatre independent Octubre Teatral, liderada per Jaume Vilanueva, aquesta proposta, a mig camí entre la música, la poesia i la dansa, neix de L’obra original de Federico García Lorca ?Llanto por Ignacio Sánchez Mejías’ i s’uneix a la música D’Enric Granados, aconseguint una obra que sacseja el cor de L’espectador. Es podrà veure fins el 10 D’agost al cèntric escenari de la Rambla.
El muntatge recupera la iconografia del flamenc i el món taurí però planteja una
lectura oberta a tots els públics, a totes les sensibilitats, a partir D’una visió metafòrica i D’una posta en escena molt cuidada i preciosista. La cantaora Juana García (?La Gitana Catalana?), els bailaores Nacho Blanco i Fede Gómez i el piano a mans de Rafael Plana ens mostraran el món taurí des D’una altra perspectiva: la de Jaume Villanueva.
Amb aquesta proposta, 3xTr3s vol generar una oferta pròpia en aquesta època de L’any, adequada al públic en general i al visitant D’estiu. Davant dels tablaos i espectacles clàssics de flamenc destinats als turistes, El Llanto es proposa com una alternativa que va més enllà. A partir del tema recurrent de la mort del torero i del seu efecte tràgic en L’imaginari col.lectiu, Villanueva situa la seva reflexió entre personatges de la Barcelona flamenca de la primera meitat del segle XX, quan L’afició al toreig a Catalunya s’estenia fins i tot entre intel.lectuals i artistes.
EL Llanto és sobretot un espectacle pels sentits, dirigit no solament als aficionats
al flamenc o als toros sinó a un públic atent a propostes que busquen emocionar, amb dansa, amb música, amb moviment, amb la posta en escena. Per bé que estem davant D’un dels textos més madurs D’un dels nostres autors universals, aquest muntatge planteja diferents recorreguts, a través de diversos llenguatges que faciliten L’accés de tothom a L’obra.
Després de la seva estrena al Gran Teatro de Càceres, el passat octubre, la presentació a Saragossa, i L’estrena al Brossa de Barcelona (desembre ? gener), El Llanto arriba finalment a un dels grans teatres de la ciutat comtal per fer una temporada de 7 setmanes, interrompuda només per la cita al Festival Internacional de Teatre de Miami (del 7 al 14 de juliol). El muntatge a més ha despertat L’interès de sales de tot el món, entre D’altres, Buenos Aires, Montevideo, Pekin, Shangai, Hong Kong, Manila, Tokyo, i D’algunes ciutats andaluses, com Granada i Màlaga, amb les quals està previst organitzar una gira mundial.