El Temps, El Vallenc, La Fura i Nació Digital, millors publicacions de l’any en la Nit de les Revistes i la Premsa en Català

La fotoperiodista Joana Biarnés, guardonada amb un premi especial de la Nit i les entitats Som Escola, Escola Valenciana, La Bressola i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears, reben els premis especials a la institució

La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals atorga els reconeixements a les millors publicacions en la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, un esdeveniment que tot just celebra avui la seva tercera edició. L’acte compta amb la presència del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras i de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Enguany, les millors publicacions segons el jurat són el setmanari El Temps, guardó a millor revista; El Vallenc, premi a millor publicació comarcal; La Fura, reconeguda com a millor publicació gratuïta; i Nació Digital com a millor mitjà digital.

D’altra banda, la Junta de la Federació formada per l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), l’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació) i l’ACPC (Associació Catalana de la Premsa Comarcal) ha decidit atorgar el premi especial a una persona a la fotoperiodista Joana Biarnés, i el premi especial a una institució a Som Escola, Escola Valenciana, La Bressola i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears.

En la resta categories corresponents a mitjans de comunicació, Capgròs Comunicació s’endú el premi a millor empresa editora; el gratuït Se7, millor nova publicació; i en la categoria de millor treball periodístic es guardona “La fugida dels refugiats jueus durant la II Guerra Mundial a través dels Pirineus i Barcelona” publicat a la revista cultural del Berguedà l’Erol. Els reconeixements als 25 anys de trajectòria són per 777Comunica, Auriga i El Triangle i el reconeixement als 50 anys de trajectòria per la revista Vèrtex.

En aquesta edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, s’han presentat un total de 71 candidatures de mitjans de comunicació associats a alguna de les tres entitats que conformen la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals: APPEC, ACPC i AMIC.

 

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català

Avui dimecres 4 de maig (20.30 hores), l’Espai Endesa acollirà La Nit de les Revistes i la Premsa en català, un esdeveniment que té com a objectiu posar en valor la tasca de les publicacions dels Països Catalans amb l’atorgament de reconeixements en diferents categories. Aquest acte, és també un termòmetre de l’estat del sector i un espai de reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció del nou país, idea que es correspon amb l’eslògan de la vetllada “Som la veu, som país, som futur”. L’acte serà presentat per l’escriptor i periodista Màrius Serra. Els premis es convoquen amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona a més del suport d’empreses privades com Endesa i Damm.

 

El Jurat

Un jurat format per més d’una desena de reconeguts professionals del món de la cultura i la comunicació és l’encarregat d’atorgar els premis. Així doncs, el Jurat està presidit per Carles Duarte, president de CoNCa i director de la fundació Lluís Carulla, i format per Esteve León, Assessor de Cultura del Departament de Cultura de la Generalitat, que actua com a secretari. La resta de membres són: Miquel Martín Gamisans, Secretari General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat; Josep M Vall, assessor de Cultura de la Diputació de Barcelona; Eugeni Cabanes, director de Comunicació d’Endesa a Catalunya; Joan Ventura, director adjunt del PuntAvui d’Informació Cultural; Núria José, membre de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes; Mariana Eidler, cap de l’àrea de Projectes de l’Elisava; Ramon Grau, president de la Federació i president de l’AMIC; Carme Paltor, vicepresidenta de l’ACPC; i Lluís Gendrau, president de l’APPEC i vicepresident de la Federació.