El TERMCAT publica en línia un diccionari dels esports olímpics

Aquest organisme ha cedit tota la terminologia al Govern xinès per fixar la nomenclatura oficial dels Jocs

Amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Pequín, del 8 al 24 D’agost, el TERMCAT ha publicat en línia el Diccionari dels esports olímpics, gairebé amb 7.500 termes, que consten de definició i D’equivalents en castellà, francès i anglès.
El diccionari conté terminologia de tots els esports oficialment reconeguts com a olímpics: atletisme, bàdminton, boxa, futbol, gimnàstica, judo, natació, pentatló modern, taekwondo i tir olímpic, entre D’altres. L’aplicació permet consultar la terminologia alfabèticament o bé agrupada temàticament en cadascun D’aquests esports.

Els termes procedeixen del Diccionari general de L’esport, que el TERMCAT té previst de publicar aquest any 2008. Es tracta de termes que tenen el seu origen en els diccionaris olímpics que el TERMCAT va elaborar amb motiu del Jocs de Barcelona de 1992, convenientment actualitzats.

Aquesta mateixa terminologia olímpica s’ha cedit al Comitè Nacional Xinès de Terminologia Científica i Tècnica (CNCTST), que L’ha utilitzada per publicar un diccionari dels esports olímpics en xinès amb els equivalents en anglès, francès i espanyol. No és el primer cop que el TERMCAT rep una petició de cessió de la terminologia olímpica: els comitès organitzadors dels jocs D’Atlanta i de Sidney també van partir D’aquesta terminologia per fixar la nomenclatura oficial dels esports.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat, L’Institut D’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.