El Terrat presenta la producció amb la que celebra 30 anys de vida, L’Èxit de la temporada

L’obra, escrita i dirigida per Enric Cambray i Israel Solà, estarà al Teatre Coliseum fins el 28 de febrer

Redacció.-  El Terrat (The Mediapro Studio) inicia funcions de l’obra L’Èxit de la Temporada, amb la que celebra els 30 anys de la productora. L’obra es podrà veure al Teatre Coliseum de Barcelona fins el proper 28 de febrer, prorrogable.
La companyia formada per Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández, Oriol Grau, Mònica Pérez, Jordi Rios, Mònica Macfer i Alba Florejachs, ha presentat l’obra aquest matí acompanyats dels directors Enric Cambray i Israel Solà, la productora executiva de teatre, Mercè Puy i el director general d’El Terrat, Andreu Buenafuente.
Andreu Buenafuente ha començat amb un gran agraïment a totes les persones implicades en la producció, i que han apostat en tot moment en la idea de la celebració d’aquests 30 anys d’El Terrat, en uns moments tan difícils com els que estem vivint, de canvis i improvisacions constants. Buenafuente ha posat l’accent de la celebració en el present més que en la nostàlgia del passat. Ressaltant especialment el fet que estiguin tots ells treballant, en un moment que gairebé ha passat a ser un luxe, i en la satisfacció de que El Terrat segueixi tenint coses a dir i no deixi mai de buscar maneres diferents de dir-les.
Mercè Puy, productora executiva de teatre d’El Terrat, ha ressaltat el fet que des de la direcció d’El Terrat s’hagi donat sempre tan recolzament i importància a les produccions de teatre, fins i tot en moments com els que estem vivint ara.
El retrobament dels actors i actrius que participen a l’obra, escrita i dirigida a quatre mans per Enric Cambray i Israel Solà, va ser l’espurna de la què va néixer aquesta comèdia: un grup d’amics que s’estimen i es retroben fent el què més els agrada fer, comèdia. En veu dels directors “l’obra parla de l’amistat però també parla de l’èxit, de què significa l’èxit (…), què considera la professió que és l’èxit. Es parla del teatre, de l’ofici, de l’ofici de ser còmic”.
Actors i actrius de l’obra, que inclou persones dels orígens d’El Terrat fins a les últimes produccions, han coincidit en ressaltar com gaudeixen a l’escenari, l’amistat que uneix a tot l’equip sencer, i el profund agraïment a El Terrat per seguir arriscant i apostant amb propostes com aquesta.
Sobre L’Èxit de la temporada 
L’Èxit de la temporada és una comèdia que forma part dels esdeveniments que es duran a terme durant aquest any de celebració de la productora liderada per Andreu Buenafuente. L’obra, que es podrà veure al Teatre Coliseum de Barcelona fins el 28 de febrer, compta amb un elenc de primera categoria format per diversos artistes fortament vinculats a El Terrat, com són Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández, Oriol Grau, Mònica Pérez, Jordi Rios, Mònica Macfer i Alba Florejachs.
L’espectacle, escrit i dirigit per Enric Cambray i Israel Solà, gira al voltant de la història de sis amics que triomfen com a còmics en programes de ràdio i televisió i decideixen unir-se per tirar endavant l’obra Romeu i Julieta, per tal de reivindicar-se com a intèrprets. Un incident fortuït fa que l’espectacle no es pugui arribar  a estrenar mai i, vint anys després, aquests sis amics es retroben per intentar fer realitat el muntatge que no van poder fer en el passat.
L’obra, a cavall entre la realitat i la ficció, és un cant a l’amistat que alhora reflexiona sobre el pas del temps, el triomf, la relació amb l’èxit i la fama, la satisfacció vital, les frustracions personals i l’ofici dels còmics a través de la figura d’uns artistes a qui hem vist créixer i amb qui hem crescut rient amb els seus personatges. En aquest sentit, l’espectacle no és un repàs a la història de la productora: es tracta d’una proposta de nova creació que pretén recollir l’esperit i el llenguatge propi d’aquesta companyia sobre una trama hilarant i plena de sensacions fortes.
Poques vegades passa tenir la sensació d’estar davant d’un fet històric. Aquesta sensació la tenim amb “L’èxit de la temporada”, una comèdia que reuneix de nou dalt de l’escenari actrius i actors que ja formen part de la memòria històrica còmica del nostre país. El espectadors podran retrobar-se amb ells per compartir aquesta festa i fer el que més ens agrada: riure. Enric Cambray i Israel Solà