El TerrorMolins presenta la imatge d’una edició que celebrarà els 50 anys de la seva primera marató de terror

La 42a edició es celebrarà del 3 al 12 de novembre

Redacció.- El TerrorMolins – Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, arriba a la seva 42a edició, que se celebrarà del 3 al 12 de novembre i que, com ja es va anunciar, té les bruixes i la bruixeria com a eixos principals. Aquest leitmotiv és el que centra el cartell d’enguany, un disseny del cineasta Paco Ruiz a partir d’imatges creades amb intel·ligència artificial i compostes a tall de collage. Aquesta edició suposa també el cinquantenari de la Marató de Terror, la més antiga d’Europa i germen del que avui és el festival TerrorMolins.

Bruixes, el cartell. Tal com es va anunciar, la temàtica sobre la qual girarà el TerrorMolins 2023 són les bruixes, leitmotiv —Sorginak-Bruixes— que el certamen comparteix amb la Semana de Cine Fantástico y de Terror de Donostia-San Sebastián. El cartell ho reflecteix mostrant la cara d’una dona formada a partir de la desconstrucció de diferents rostres femenins, i vol ser un homenatge a les més de cent mil dones que es calcula que van ser acusades i assassinades per bruixeria a Europa entre els segles XV i XVIII. La tècnica emprada és el collage a partir de creació de fotografies, retoc digital i creació d’imatges amb intel·ligència artificial. És a dir: les cares visibles que apareixen al cartell no són dones reals, sinó creacions a partir de patrons formats per milions d’imatges. El creador del cartell, Paco Ruiz, és cineasta i professor de llenguatge cinematogràfic, format a l’ESCAC i autor dels curtmetratges Insidia i María, entre altres.

50 anys de marató, 16 hores de terror. El dia 7 de juliol de 1973 el Cineclub de Molins de Rei organitzava la primera marató de 16 hores de terror, i iniciava així una cita anual imperdible on s’han projectat bona part de les pel·lícules més cèlebres del gènere, des de Psicosi fins a L’exorcista, La nit dels morts vivents o La matança de Texas, entre moltes altres. Cinquanta anys més tard, aquesta marató es manté ben viva i s’erigeix com la més antiga d’Europa, per la qual cosa el TerrorMolins vol celebrar-ho retornant excepcionalment al seu format més extrem: 16 hores de cinema, un regal que des de l’organització es vol fer al públic que ha seguit l’esdeveniment durant aquestes cinc dècades fins a l’actualitat. Així doncs, el 42è TerrorMolins celebrarà aquesta efemèride essencial amb la marató més intensiva dels darrers temps —que tindrà lloc, com sempre, a La Peni— i altres sorpreses que s’aniran anunciant a mesura que s’apropi el festival.

Etiquetes: