El TNC prorroga una setmana les funcions de Pedra de tartera a la Sala Petita

Les representacions s'allarguen fins al 20 de març de 2011

L’espectacle Pedra de tartera, una adaptació de Marc Rosich a partir de la novel·la de Maria Barbal amb direcció de Lurdes Barba, que es representarà la Sala Petita del TNC del 26 de gener al 13 de març, prorroga una setmana més les seves representacions a la Sala Petita. Les noves dates de representació a la Sala Petita del TNC són: del 26 de gener al 20 de març de 2011. Posteriorment, l’espectacle iniciarà una gira per Catalunya.

El motiu d’aquest pròrroga és l’excel·lent ritme de vendes, especialment per a les funcions escolars: totes les sessions de tarda entre setmana ja tenen exhaurides les localitats.

Pedra de tartera és un producció del TNC i El Celler d’Espectacles, amb un repartiment encapçalat, en el paper de Conxa, per l’actriu Àurea Márquez.

La gran història de les veus silenciades

Pedra de tartera va suposar el debut literari de Maria Barbal (Tremp, 1949), i ben aviat es va convertir en un text clàssic i un autèntic fenomen editorial en diversos països, amb més de cinquanta-cinc edicions en diverses llengües. Ambientat fonamentalment en el Pallars nadiu de l’autora, el llibre és el relat en primera persona de la vida de Conxa, que va des de començament de segle fins a la dècada de 1960. Un relat magnífic sobre la supervivència i el desarrelament.

Víctima passiva del seu temps, Conxa representa totes aquelles dones que, mentre la vida les obligava a callar, han vist com el temps passa per davant sense poder fer-hi res. A través de les seves paraules i, especialment, dels seus silencis, Barbal retrata la duresa de la vida d’una dona pagesa, mentre els ecos dels esdeveniments històrics que sacsegen el país, des de l’adveniment de la República fins a la dictadura, van arribant, a poc a poc, a les comarques del Pallars.

Amb direcció de Lurdes Barba i una nova adaptació per al teatre a càrrec de Marc Rosich, en la qual els temps de la novel.la travessen i conviuen en l’espai d’una cuina, aquest muntatge il.lumina un dels textos essencials de la literatura catalana contemporània amb el prisma dels records, els fantasmes, les pors i les esperances.

Etiquetes:
,