El TNC ret homenatge a Salvador Espriu

Una adaptació de textos narratius i poètics D'Espriu commemora el 25è aniversari de la seva mort

Sota la direcció de Joan Ollé, el TNC acull L’obra ?El Jardí dels cinc arbres’ de Salvador Espriu. L’espectacle es podrà veure fins al 25 de novembre. Els intèrprets són Joan Anguera,Ivan Benet, Montserrat Carulla, Josep M. Domènech,Ester Formosa, Àngels Poch.

A les portes del 25è aniversari de la mort de Salvador Espriu, el TNC ret homenatge a aquest autèntic geni del llenguatge, una de les grans figures de la literatura catalana del segle XX. Joan Ollé ha fet una adaptació escènica de textos narratius i poètics D’Espriu, deixant de banda, aquest cop, la seva producció teatral.
 
Ollé convida a passejar per Sinera, L’arcàdia perduda D’Espriu, transfiguració de la seva Arenys D’infantesa (al cap i a la fi, Sinera és aquesta ciutat del Maresme escrita a L’inrevés), i ens obre les portes del jardí dels cinc arbres, el pati de la casa familiar. Aquest pati rebrà la visita dels habitants mítics del poble: la Laia, la Tereseta, la Maria Castelló, les germanes Ginebredes, la Bòtil, L’Esperanceta Trinquis, el patge Sembobitis, el drapaire Quel·la. I el mateix Espriu, disfressat de Salom, lúdic i nihilista com pocs: «Em dic Salom, fill de Sinera. Contemplo el buit, mirant enrere. I, temps enllà, només m?espera desert, tristor D’hora darrera.»

«Mai no m?ha entès ningú  perquè sempre parlo del meu món perdut.» A través de la paraula, autèntic patrimoni de la literatura de Salvador Espriu, ?El jardí dels cinc arbre?s recupera amb clarividència espais, temes i personatges de L’imaginari de Sinera.

Etiquetes:
,