El TNT 2013 explorarà la relació home-màquina amb una programació sorprenent i tecnològica

El TNT es converteix en el gran aparador de la tasca fonamental del CAET: suport a la i+D en arts escèniques del nostre país

El fil argumental que va seguir Pep Pla, director artístic del TNT, per confeccionar aquesta àmplia i sorprenent programació és la relació entre homes i màquines, seguint una reflexió sobre com l’arribada d’Internet, els mòbils d’última generació, les tabletes o les no tan futures ulleres de Google estan transformant les nostres vides.
L’edició del 2013 del TNT presenta 30 espectacles, 18 dels quals són estrenes absolutes i 14 són coproduccions del CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa, que es consolida com el gran centre públic de producció i suport a l’i+D de la creació escènica del nostre país.
El Festival oferirà en total 88 activitats, de les quals 74 són representacions escèniques i les 14 restants són activitats com ara tallers (Brodas Bros amb un taller de hip-hop), exposicions (BaumanLab), instal·lacions (Marcel·lí Antúnez), xerrades que et donen les claus per endinsar-te en el món dels multidisciplinaris (Mirades TNT) i altres esdeveniments.
Les noves tendències a l’abast de tots els públics: tant per a qui s’adrecen els espectacles com per l’accessibilitat econòmica.
En el primer aspecte, a més d’oferir espectacles per a tots els públics (ho demostra la inauguració amb el més nou de la mediàtica Blanca Li), hem posat l’accent en acostar les noves tendències als joves, destacant els darrers espectacles d’Albert Pla (Manifestación), dels Brodas Bros (Concierto Concepto) i l’estrena de Roger Bernat i la seva nova versió de Domini públic per adolescents, una producció feta aquí a Terrassa.
En el segon, volem subratllar que de les 88 activitats ofertes, 65 són gratuïtes i la resta a preus molt assequibles. Així doncs, podem dir que el 74% de l’oferta del TNT serà gratuïta. I dels espectacles de pagament, més de la meitat (concretament, el 54,5%) són a 3 euros.
Alguns espectacles que voldríem destacar: La Veronal i Laly Aiguadé amb Portland, les estrenes de Sonia Gómez i Lucy Suggate amb The Inquisitive Middle, El Conde de Torrefiel amb La chica de la agencia de viajes nos dijo que había piscina en el apartamento, loscorderos.sc amb ULTRAinnocència, o la versió nova per adolescents de Roger Bernat de Domini Públic (DIWO). També estrenarem la sorprenent proposta de Carles Santos i Rossy de Palma, Rossy de Palma i Carles Santos, que han decidit compartir escenari per primer cop.
 
 
 
A nivell temàtic, i seguint la línia “tecnològica”, s’emmarca l’espectacle inaugural d’aquest
 
any, Robot!, el nou treball de la coreògrafa Blanca Li. Aquí vuit ballarins comparteixen escenari amb vuit robots –humanoides creats pel col·lectiu japonès de dansa Maywa Denki- que, literalment, cobren vida. Així mateix, Neil Harbisson, el primer home cyborg a Espanya, estrenarà aquí Concert de cares, i en Marcel·lí Antúnez exposarà la seva instal·lació Epidèrmia. També hem volgut tenir un site specific al TNT: Pep Rodri crearà al mNACTEC Homes i màquines, portant aquí i ara el nostre passat industrial que al seu moment va transformar també les vides de la gent de l’època.
 
 
 
Recordem que el CAET és un centre públic de producció escènica que dóna suport a la nova creació en totes les seves diferents fases: investigació, desenvolupament, producció, difusió i explotació. A més de posar a disposició dels creadors les nostres instal·lacions i del suport professional i financer que els hi donem, el TNT és l’aparador que posem al seu abast per presentar les seves produccions al públic, als mitjans i als programadors. El festival TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzat pel CAET-Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i l’INAEM.