El TNT aposta per apropar les noves tendències a tots els públics amb activitats gratuïtes i preus molt assequibles

El Festival TNT celebra la seva onzena edició amb una programació excepcional integrada per 30 espectacles, dels quals 18 són estrenes absolutes i 14 coproduccions del CAET

El Festival TNT 2013 arrenca aquesta setmana amb la ferma aposta d’apropar les noves tendències en arts escèniques a tots els públics. Per fer-ho, el TNT 2013 compta amb una programació molt accessible, amb un gran número d’espectacles de carrer i activitats complementàries gratuïtes, a més de més de la meitat d’oferta de sala a preus d’entre 3 i 10 euros.
A més, per primera vegada aquest any el Festival TNT ha arribat a un acord amb el Gremi d’Hostaleria de Terrassa que també participarà del TNT oferint el Pintxo TNT: una proposta que firmen 23 bars i restaurants de la ciutat que, entre el 3 i el 6 d’octubre, serviran a qui ho demani una proposta gastronòmica creada especialment per gaudir-la entre espectacle i espectacle del Festival TNT.
Per escalfar motors, demà dimarts 1 d’octubre i dimecres 2 el Festival ha programat 3 activitats. La primera proposta de l’edició d’enguany del TNT és una celebració participativa: la projecció al Cinema Catalunya –a les 19h- d’una pel·lícula feta pels alumnes dels IES de Terrassa. El guió rocambolesc de Marc Artigau No dormiré mai més dóna peu a una activitat que divertirà tant espectadors com participants.
Posteriorment, a les 20 hores, el Teatre Alegria acollirà la ja tradicional sessió introductòria Mirades TNT, conduïda enguany per Víctor Molina, professor de l’Institut del Teatre de Barcelona i del MOIET. Mirades TNT és un punt de trobada per al públic amb inquietuds que vol aprofundir en allò que veu i que vol involucrar-se en el procés creatiu mitjançant el seu paper d’observador. Com sempre, el Mirades TNT constarà de dues sessions; aquesta preparatòria abans del Festival i una altra de debat un cop acabat el TNT.
El dimecres, l’artista Marcel·lí Antúnez oferirà a les 17.30h a la Casa Baumann una masterclass i vídeoprojeccions de les seves pel·lícules curtes per introduir el públic al món de l’experimentació escènica, l’art electrònic, les instal·lacions interactives i les performances. Per reservar plaça per la masterclass cal trucar al telèfon 93 784 83 90 o escriure a info@baumannlab.cat
La programació oficial arrenca dijous 3 d’octubre a les 20h al Teatre Principal de Terrassa de la mà de la reconeguda coreògrafa andalusa Blanca Li, amb el trencador espectacle Robot!, una fantasia futurista on 8 ballarins comparteixen escenari amb 8 robots creats especialment pel col·lectiu japonès de dansa Mywa Denki que donarà pas a 4 dies de festival amb 30 espectacles, 18 estrenes i fins a 88 activitats.
Per facilitar l’accés universal a la cultura, el TNT i el CAET s’han sumat a la Campanya d’acció social per a joves ESCENA 25 i al programa APROPA Cultura.
El Festival TNT és un festival dedicat a les noves tendències en les arts escèniques, que recolza i presenta espectacles de nova creació i llenguatges molt diversos, amb una clara vocació d’arribar a tots els públics. Terrassa ha demostrat any rere any la seva aposta per les arts escèniques fins arribar a situar-se com a referent de les noves tendències i la creació contemporània a l’escena del país. TNT| Terrassa Noves Tendències està organitzat pel CAET – Centre d’arts escèniques de Terrassa i rep el suport de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM.