El Torneig Medieval Nocturn tornarà a formar part de la Setmana Medieval de Montblanc

El 23 d'abril i amb 250 actors sobre l'escenari es representarà la Llegenda de Sant Jordi

La 29a Setmana Medieval s’ha presentat aquest matí a l’Ajuntament de Montblanc. Enguany,  s’espera rebre més visitants que mai i, com cada any, hi ha destacades novetats entre la seixantena d’espectacles de petit i gran format que conformen la programació. La gran majoria són gratuïts. La festa medieval més important de Catalunya se celebrarà entre el 22 d’abril i l’1 de maig, organitzada per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

 

L’il·lustrador montblanquí Joan Vizcarra, col·laborador habitual de El Jueves entre altres publicacions, serà el pregoner de la festa. El pregó coincideix amb el trentè aniversari de la carrera professional d’aquest reconegut artista, que aquest divendres farà una gran il·lustració a la plaça Major en directe. Serà el tret de sortida de la Setmana Medieval, que es completarà amb els concerts gratuïts de les Nits Malignes. El cartell és de luxe i està encapçalat per les conegudes formacions  Esne Beltza i El Son de la Chama.

 

Novetats destacades

La principal novetat d’enguany, quant a espectacles de gran format, són la recuperació del Torneig Medieval Nocturn, que tindrà lloc el dissabte 30 d’abril al fossar de la Muralla de Santa Tecla. Joan López, president de l’Associació Medieval, explica: “Després d’alguns anys en què s’han representat a la nit espectacles teatrals com el Pas de Ronda i les Recreacions de la Vida Medieval, tornem als jocs de cavallers”. L’espectacle, amb dues representacions i un aforament total de 1.200 persones, escenifica un torneig entre les diferents cases nobles, amb lluites d’espases, a cavall i focs artificials.

 

El 23 d’abril i amb 250 actors sobre l’escenari es representarà la Llegenda de Sant Jordi. “Esperem la consolidació del format estrenat el 2014, amb una aposta per  les noves tecnologies, mitjançant projeccions a la muralla i un guió més teatralitzat”, assenyala López. Enguany, la coincidència de la diada de Sant Jordi en dissabte i amb el segon dia de la Setmana Medieval fa preveure una gran afluència de públic, que ja s’ha notat en la venda de les 3.000 entrades disponibles de la Llegenda: “Per la primera sessió, ja hi ha la meitat de les entrades venudes. Ens preparem amb el somriure més gran del món per rebre més visitants que mai”, diu López.

 

Una altra de les novetats de la 29a Setmana Medieval és iniciativa d’un grup de socis: la representació de la llegenda de Sant Jordi, amb un guió destinat específicament a infants de curta edat. Es farà els dos caps de setmana, al claustre de Sant Francesc i amb un preu d’entrada simbòlic. L’espectacle de la Dracum Nocte torna a Sant Francesc, amb retocs de guió. L’any passat, la Setmana Medieval es va cloure amb l’estrena de la història “Sant Jordi, l’endemà”, a l’imponent escenari de l’església de Sant Maria. Enguany, es manté com final de la festa, ja que va assolir una gran rebuda del públic. Durant els dos caps de setmana, 17 cellers participaran al Mercat de Vins i Caves de la DO Conca de Barberà. Aquest espai de tast enològic permet promocionar i conèixer els vins de la denominació i es celebra a la plaça de Santa Maria. També cal destacar el tradicional Mercat Medieval, que juntament amb la mostra d’oficis antics, ambienta pels carrers i places del nucli antic a un centenar d’artesans que venen els seus productes.