El Trofeu Torretes de Curtmetratges compleix 20 anys

El Festimatge celebrarà una gala especial el dia 10 d’abril, en la que es projectaran alguns dels curts premiats durant aquests anys

El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, es celebra del 5 al 27 d’abril. Durant tot el mes, diversos espais de la ciutat obren les seves portes a les projeccions de curts finalistes. El plat fort és la darrera setmana d’abril amb la projecció de 4 hores diàries de curtmetratges al Teatre Orfeó Calellenc en sessions de 19 a 21 hores i de 21.30 a 23.30 hores aproximadament. Però els curtmetratges es podran veure també en altres espais, com l’Aula de l’Ajuntament Vell (12 d’abril), la cafeteria La Tetera (17 d’abril) o la Sala Mozart (13 d’abril).

Enguany s’han presentat 556 curtmetratges a concurs, davant dels 296 de l’any 2013. Els curts provenen de 30 països diferents, entre els que es troben països com Japó, Emirats Àrabs Units o Kazajstan, a banda de nombroses països europeus i sud-americans, i destacar també la participació de curts procedents d’EEUU i Canadà. Gala 20è Aniversari

El Trofeu Torretes de Curtmetratges ha arribat als 20 anys i per celebrar-ho tindrà lloc una Gala Especial 20è Aniversari a la Sala Mozart de Calella el dia 10 d’abril a les 21.30 hores, en la que s’espera comptar amb personalitats del món de cinema i amb personatges destacats d’aquests 20 anys.

Per commemorar aquests 20 anys s’han seleccionat, entre els treballs guanyadors més destacats de tot aquest temps, 5 curtmetratges que es projectaran durant la Gala. Els curtmetratges són “Tadeo Jones” d’Enrique Gato (guanyador 3 Goyes al 2013), “Éramos pocos” de Borja Cobeaga (nominada als Òscar en 2006), “El maletín” de Toni Bestard (director que ha guanyat nombrosos premis amb els seus treballs i que torna a participar en l’edició d’enguany amb el seu curt “Foley Artist”, que ja ha estat reconegut a d’altres festivals), “Aquel no era yo” de Esteban Crespo (nominada als Òscar d’aquest any) i “Crédula” de Juan A. Bayona (primer treball del reconegut director que va rebre un premi i va ser al Trofeu Torretes de Calella).