El tsunami de The Impossible arrasa Sitges

E.T. inunda de nostàlgia el Festival i Dee Wallace rep la Maria Honorífica a la seva trajectòria

El director català J.A. Bayona, que va conquerir Sitges l’any 2007 ambEl orfanato, arriba al Festival per presentar The Impossible, l’espectacular història, basada en fets reals, d’una família que va viure el tsunami de Tailàndia del 2004. El director barceloní ha vingut acompanyat del jove Tom Holland, un dels protagonistes del film. “Em considero un missatger d’aquesta història”, ha explicat Bayona, “és una pel·lícula dedicada a tota la gent que va patir aquella tragèdia”. El britànic Tom Holland ha mostrat el seu entusiasme vers el film i el fet d’haver compartit protagonisme amb dos actors del nivell d’Ewan McGregor i Naomi Watts. El film, que s’estrena a l es sales aquesta mateixa setmana, està cridat a ser una de les grans pel·lícules de l’any amb opcions d’entrar en la cursa dels Oscars.
Aquest matí s’ha celebrat una de les sessions més esperades de Sitges 2012, amb la projecció de la versió restaurada del clàssic E.T. The Extraterrestrian, d’Steven Spielberg, organitzada per Phenomena en commemoració del centenari d’Universal i el 30è aniversari de l’estrena del film. Dee Wallace, una de les actrius protagonistes, que interpreta la mare del nen Elliot, visita Sitges per recollir el premi Maria Honorífica a una llarguíssima carrera davant les càmeres. Wallace també apareix al film The Lords of Salem, de Rob Zombie, que s’estrena demà al Festival envoltada d’una gran expectació. The Cabin in the Woods, el debut en la direcció de Drew Goddard, un dels guionistes de Buffy, the Vampire Slayer, arriba precedida d’un enorme èxit de taquilla als Estats Units. Un plantejament de film de terror convencional que acaba trencant tòpics.
Una de les convidades més esperades d’aquesta 45a edició del Festival, Jennifer Lynch (filla de David), que porta la seva última pel·lícula,Chained, a la Secció Oficial Fantàstic el proper dimarts, ha participat avui en la presentació de Despite the Gods, un documental sobre el rodatge d’una pel·lícula fantàstica a l’Índia.
 
Foto: Tom Holland i J.A. Bayona