El vessant més lúdic de les matemàtiques

La Universitat de Girona organitza la 45a edició de L'Olimpíada Matemàtica

Tindrà lloc els dies 26, 27, i 28 de març a Girona i a Sant Feliu de Guíxols, a proposta de la Real Sociedad Matemàtica Española (RSME)
L’Olimpíada Matemàtica és un concurs per a estudiants de batxillerat que pretén estimular L’estudi D’aquesta disciplina, promovent el seu vessant més lúdic. D’altra banda, contribueix al descobriment de joves talents que es podran dedicar professionalment a la Matemàtica. Per al professor de la UdG Carles Barceló, coordinador D’aquesta activitat i Director da la Càtedra Lluís Santaló, les Olimpíades són a més ?un element per a la millora del sistema educatiu atès que molts professors hi col·laboren ?de forma desinteressada?preparant els seus alumnes, actualitzant permanentment els seus coneixements, i cercant nous mètodes i continguts més atractius’. El concurs consta de diverses fases amb un nivell creixent de dificultat: la fase de districte universitari, la fase nacional, que és la que es desenvoluparà aquest any a les comarques gironines, i finalment la fase internacional i iberoamericana.

El monestir de Sant Feliu de Guíxols acollirà la competició dels 120 participants de L’edició de 2009. Es tracta dels tres millors alumnes de cada districte universitari que posaran a prova els seus coneixements de matemàtiques sotmetent-se a sis problemes que els proposa el tribunal. Només 6 D’aquests 120 estudiants passaran a la fase internacional ?el juliol- , i tan sols els primers 4 optaran a participar el mes de setembre en L’Olimpíada Iberoamericana.

L’OME 2009 compta amb els suport de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Societat Catalana de Matemàtiques (IEC), la Real Sociedad Matemática Española, L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, la Diputació de Girona, els Departaments D’Educació i D’Innovació Universitat i Empresa, el Ministerio de Educación, Política Social y Deporte, i La Caixa. També hi col·laboren L’Ajuntament de Girona, la Fundació Privada ?Girona, Universitat i Futur?, el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Consell Comarcal del Gironès, la Universitat Pompeu Fabra, Casio ? Flamagas SA, RESA Allotjaments i Serveis Universitaris, i Bancaja.

Etiquetes:
,