El videoart compromès de Pierre Huyghe

CaixaForum Barcelona presenta alguns dels darrers treballs del destacat artista francès

Pierre Huyghe. Streamside Day ? One Year Celebration. Col·lecció D’Art Contemporani Fundació ?la Caixa? és la segona de les dues exposicions consecutives, després de la dedicada a L’israelià Omer Fast, que ha programat L’Obra Social ?la Caixa? per presentar de forma monogràfica alguns dels artistes més destacats que treballen amb videoinstal·lacions. En aquestes exposicions es mostren les darreres adquisicions de L’entitat al costat D’altres treballs del mateix artista que permeten contextualitzar L’obra pertanyent a la Col·lecció.

Pierre Huyghe és un dels artistes francesos més reconeguts. La seva obra analitza L’estructura del cinema i la seva discutida relació amb la realitat fent de la ficció una realitat versemblant. CaixaForum Barcelona presenta la videoinstal·lació Streamside Day (2003) ?que es va presentar L’any 2003 a la Dia Art Foundation de Nova York i es va incorporar L’any passat a la Col·lecció D’Art Contemporani Fundació ?la Caixa?? juntament amb One Year Celebration (2006), una altra obra complementària que el mateix artista ha cedit expressament per a aquesta mostra.

L’exposició Pierre Huyghe. Streamside Day ? One Year Celebration. Col·lecció D’Art Contemporani Fundació ?la Caixa?, comissariada per Nimfa Bisbe, es pot veure únicament a CaixaForum Barcelona fins al 14 D’agost de 2011.

Sobre l’autor

Pierre Huyghe (París, 1962) es va graduar a L’École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs de París el 1985. La seva obra, que ha mostrat a nombroses exposicions individuals, inclou un ampli ventall de tècniques i formats (instal·lacions, pel·lícules, escultures). A Espanya, ha exposat al Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León (MUSAC, Lleó, 2007) i al Palacio de Cristal del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS, Madrid, 2010). Actualment viu a Nova York.

Etiquetes:
,