El violinista turc Askin, oferirà un programa sobre Mozart i Brahms

El següent espectacle serà “Le surréalisme c’est moi”, que combina música i dansa sobre la figura de Salvador Dalí

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes continua el proper dissabte a l’església del monestir amb l’actuació del violinista turc Cihat Askin juntament amb el pianista Can Okan. El duet interpretarà obres de Mozart i Brahms. Entre elles, la Sonata n.3 de Brahms, una sonata virtuosa gairebé “atlètica” tant pel violinista com per al pianista i al mateix temps molt inspirada en el moviment lent. Aquesta peça s’ha convertit en tot un “clàssic” del repertori per a violí. 

Askin va fer el seu primer recital als 12 anys i als 15 anys ja tocava els Capricis de Paganini –una de les peces més difícils del repertori de violinistes, que normalment s’interpreten als últims anys de carrera o bé quan ja s’ha cursat el grau superior-. També ha actuat al costat de personalitats destacades com Cobos, Dimitriev, Shlomo Mintz o Ida Haendel. 

Aquest concert serà anterior a l’actuació més novedosa del Festival d’enguany. A banda de les actuacions de piano i música de cambra, s’ha apostat aquesta edició per una producció pròpia: l’espectacle “Le surreálisme c’est moi”, que combina música i dansa de la mà del Ballet d’Hamburg, amb el ballarí català Aleix Martínez al capdavant, i dels també catalans Carles & Sofia piano duo. L’espectacle, amb coreografia del mateix Martínez, gira al voltant de la figura de Salvador Dalí i comptarà amb les interpretacions d’obres de Debussy, Ravel o Wagner a càrrec del duet de pianistes. En algun moment de l’espectacle participarà també l’artista José Antonio Domené. “Le surreálisme c’est moi” es podrà veure dos dies consecutius: dissabte 2 i diumenge 3 d’agost. 

Com cada any, l’OFF Festival tindrà lloc a l’església del Port de la Selva. Després de l’actuació estel·lar de Judit Neddermann, el 8 d’agost un altre de cançó italiana, titulat O Sole Mio, i el proper 15 d’agost serà el torn d’un concert amb música de tango. 

Us recordem que el Festival de Música de Sant Pere de Rodes, que s’allargarà fins el 30 d’agost, es manté fidel als seus orígens i sempre ha estat dedicat al piano i a la música de cambra –amb programes de gran qualitat i varietat i que ha vist desfilar fins ara, artistes nacionals i internacionals d’altíssim nivell i reconeixement. 

Pel que fa a la resta de programació del Festival, destaquen la del primer violí de l’Orquestra de l’Òpera de Berlin, Tomasz Tomaszewski; l’alemany Roman Kuperschmidt, descrit per la premsa com una joia excepcional dins del clarinetistes; els italians integrants del Trio Opera Viwa, formació inusual de soprano, flauta i piano, que oferiran un programa amb grans àries i duets operístics; dins dels concerts de piano sol, es podrà gaudir de la reconeguda pianista uruguaiana Raquel Boldorini o Dinu Lipatti i la xipriota Zsuzsa Kollár, artista destacada del segell discogràfic NAXOS. Completen el cartell el violoncel·lista italià Francesco Ferrarini, primer violoncel·lista del Teatre La Fenice de Venècia, o el francès Michael Benhaïem, guardonat al Concurs Internacional de Piano de Barcelona. 

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes està organitzat per Opus Artis, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona, l’Ajuntament del Port de la Selva i l’AIE (Asociación de Intérpretes y Ejecutantes).