El Visa per l’imatge aterra al principat

Amb dues exposicions del 7 de juliol al 23 de setembre a la Casa de Cultura de Girona

Redacció.- Dues exposicions de fotografia de la mostra de fotoperiodisme internacional, Visa per la imatge de Perpinyà, es podran veure a Girona, concretament a la Casa de Cultura. El poder gaudir d’aquestes dues exposicions és gràcies a la Casa de Cultura de Girona, INSPAI Centre de la Imatge i el Festival Visa pour l’Image.

Ana María Arévalo Gosen, presenta el projecte «Días Eternos» (El Salvador i Guatemala, 2017-2022), una sèrie de fotografies sobre les condicions de vida de les dones a la presó a Amèrica Llatina, i Eugène Richards presenta el projecte «An outsider»  un treball cronològic de la seva carrera professional, des dels seus primers relats fotogràfics al sud americà el 1969 fins que va tornar al delta d’Arkansas el 2019.

Eugène Richards comenta sobre el seu treball, «També es podria estructurar temàticament: la pobresa americana, la difícil situació dels discapacitats mentals, el cost humà de les drogues, de la guerra, el càncer d’una dona. Qualsevol enfocament faria semblar que des del primer moment vaig participar en la planificació d’aquesta exposició. No és cert.»

«Días Eternos» d’Arévalo, ha estat guanyadora de diversos premis, entre els quals destaquen el premi Lumix Photo i el Premi Leica Oskar Barnack el 2021 i el Premi Camille Lepage a VISA pour l’IMAGE 2021

L’artista utilitza la narració visual per defensar els drets de les dones i altres qüestions socials i ambientals. El seu treball és fruit de la combinació d’una investigació rigorosa amb històries íntimes, i pretén crear un impacte positiu per a un canvi social a llarg termini, a través d’una narració emocional, directa i honesta.