El World Youth Choir, el cor jove més important del món, clou la gira Mundial a Barcelona

80 veus, en 40 llengües de 30 països diferents, integren aquesta coral juvenil declarada ?Artistes per la Pau? per la UNESCO

El proper diumenge 25 de juliol, a les 19 h., el World Youth Choir clourà la seva gira europea amb la Revetlla de les llengües, un recital D’entrada lliure, a L’antiga fàbrica de Can Ricart, futura seu de Linguamón-Casa de les Llengües. (c/ Marroc entre Bilbao i Espronceda) al Poblenou de Barcelona.

Sota el lema ‘Sóc ric, parlo llengües’ i en un escenari especialment construït per a L’ocasió a Can Ricard, el World Youth Choir (WYC) encapçalarà una vetllada que també comptarà amb la performance ?300 llengües en escena?, dirigida per Joan Ollé, en la qual es podran escoltar moltes de les 300 llengües que es parlen a Catalunya i posar L’accent sobre el patrimoni lingüístic existent en L’actualitat al nostre país.

Durant la revetlla es farà una crida a L’intercanvi lingüístic i cultural entre tots els assistents, amb la intenció de fer de la vetllada un espai dinàmic D’intercanvi cultural, participació i tolerància. La revetlla acabarà amb coca i cava pels assistents.

World Youth Choir, el cor jove més important del món

El World Youth Choir és un dels projectes corals més significatius a escala global, no només per la seva singular formació i L’alta qualitat de les seves apostes artístiques, sinó per ser un projecte que promou el diàleg intercultural amb la construcció de ponts entre cantants joves de cultures molt diverses.

El cor està format per veus de diferents cultures del món (D’entre 17 i 26 anys) i va ser nomenat ‘Artista per la pau’ de la UNESCO com a reconeixement a la difusió de la pau internacional a través de la música, per això se’ls considera una de les corals juvenils més importants del món.

Amb aquest recital a Barcelona, el World Youth Choir clourà la seva gira 2010 per Espanya, després de visitar Tenerife, Las Palmas de Gran Canària, Sant Sebastià, Burgos i Ciutadella. Compta amb la col·laboració del director de L’Orfeó Català, el Cor de Ràdio Televisió Espanyola, Josep Vila i Casañas i del director del Cor Nacional de Joves de Noruega, Ragnar Rasmussen.

Treballarà dos repertoris marcadament contrastats: el del Mestre Rasmussen, basat en la música nordeuropea del segle xx i amb compositors com Jennefelt, Nystedt i Sandström. Per la seva banda, Josep Vila treballarà un repertori bàsicament mediterrani, que recull peces de la Península Ibèrica, el nord D’Àfrica i les Illes Balears.

El cor també estrenarà L’obra Després, una peça especialment encarregada pel Moviment Coral Català al compositor i guitarrista Feliu Gasull per a la gira 2010, amb lletra del poeta Enric Casasses. Des del seu inici el 1989, el World Youth Choir ha treballat sota la direcció dels més prestigiosos directors.

Etiquetes: