Elisava "enlluerna" per partida doble a les Festes de Santa Eulàlia

Elisava participa a la 5a edició del Festival Llum Bcn amb el projecte "Moènia", una instal·lació efímera que es durà a terme els dies 11, 12, 13 i 14 de febrer al Pati Llimona

INSTAL·LACIÓ DE LA LLUM

“Moènia” és una instal·lació lumínica on la muralla romana pren el protagonisme absolut dins de l’espai. La instal·lació accentua la direcció de la mirada cap amunt i permet contemplar-la en tota la seva esplendor.

Aquesta intervenció consisteix a teixir la muralla mitjançant línies de llum horitzontals que ressalten la fisonomia de les pedres. Les palpitacions d’aquests feixos de llum aporten dinamisme. La proposta homenatja el concepte de teixit a través de l’estructura de la instal·lació, ja que els cables verticals i les llums horitzontals recorden les trames d’un teler. El ritme dels elements lumínics no només crea més vida a l’espai, sinó que aconsegueix radiografiar els diferents estrats que formen part de la història de la muralla.

 

MÉS ENLLÀ DEL MAPPING

Amb les festes de Santa Eulàlia com a teló de fons, els alumnes del Postgrau en Estratègies de Comuniació d’ELISAVA han desenvolupat amb Fan News Club un discurs lumínic que serà projectat en forma de mapping sobre la façana de l’arxiu històric del recinte de la Maternitat, el proper 12 de febrer a les 19.30 hores.

No serà només un mapping el que veurem a la Maternitat. Els alumnes d’ELISAVA han concebut el projecte com a un espectacle total, amb una posada en escena sorprenent. Així doncs, l’espectador podrà gaudir d’una experiència sensorial total. Per una banda, tindrà la part visual que protagonitzaran les vídeo-projeccions i per l’altra, es deixarà endur per la música que interpretarà en directe l’Orquestra Simfònica del Vallès acompanyada pels grups Els Clams, Màia (autors de “Fan de tu”, la banda sonora d’aquest espectacle), i tres cors de veus femenines: el Cor de la nit, SOM.night i MUSICCORUM.