Elixirs de Ponent presenta ‘Tarongetti’, un licor natural de taronges ecològiques mediterrànies avalat per un premi internacional

Elixirs de Ponent té previst doblar la facturació aquest any i duplicar la producció, arribant a elaborar 1.000 ampolles mensuals

Redacció.- L’empresa d’Almacelles (Lleida) Elixirs de Ponent acaba de rebre el reconeixement internacional per ‘Tarongetti’, el seu segon producte de la gamma de licors naturals i ecològics. El ‘Tarongetti’ va ser guardonat amb la Medalla d’Or al Catavinum World Wine & Spirits competition 2018, celebrat a Vitoria a principis d’abril, i on competeixen 3.840 caves, vins i begudes destil·lades de tot el món. En aquest, es realitzen tastos a cegues i s’hi van presentar més de 20 països. Aquest premi se suma a la medalla de bronze pel ‘Llimonetti’, guanyada també aquest any al Berlin International Spirits Competition 2018.
El ‘Tarongetti’ és un licor natural, elaborat després d’un procés de maceració d’una selecció de taronges mediterrànies procedents de l’agricultura ecològica. El resultat d’aquesta fusió permet obtenir un licor totalment natural amb una elaboració 100% artesanal, que es diferència dels licors industrials perquè no porta cap additiu ni colorant artificial.
Licors amb valor social que es distribueixen arreu de Catalunya
A part dels seus atributs naturals, el ‘Tarongetti’ i el ‘Llimonetti’ tenen un clar component social i un valor solidari. Una vegada elaborat, els processos d’emmagatzematge, etiquetatge, packaging i la seva distribució els realitza Servilogic, el servei logístic de la Fundació Aspros integrada per persones amb discapacitat intel·lectual.
Elixirs de Ponent, una empresa d’Almacelles creada l’any passat pel jove emprenedor de 33 anys Gerard Barsalà, té previst incrementar enguany els punts de distribució del ‘Tarongetti’ i del ‘Llimonetti’. “Actualment, tenim 35 llocs de venda i ens volem estendre per tota Catalunya, especialment a establiments i grans superfícies de tot el territori”, comenta Barsalà. La companyia està buscant un distribuïdor de begudes a Barcelona, Girona i Tarragona.
Amb aquest nou producte, l’empresa preveu doblar la facturació, passant dels 50.000 als 100.000 euros anuals. Al mateix temps, està previst contractar una persona més, de manera que la producció també es duplicarà fins a arribar a les 1.000 ampolles mensuals.
‘Tarongetti’ és el segon producte que ha llençat al mercat Elixirs de Ponent. Des de fa més d’una dècada, Barsalà fabricava licors com a afició amb el seu cosí, sempre agafant com a base els productes naturals. Després d’un període de reorientació professional, es va formar en els àmbits de la licoreria, la destil·leria i condicionament de begudes per engegar l’empresa. A Almacelles, l’empresa té l’obrador on elabora els licors. Annex a aquest, hi ha una botiga on es comercialitzen, juntament amb productes de proximitat.

Amb el ‘Llimonetti’, Elixirs de Ponent ja s’ha posicionat en el segment de mercat dels licors naturals, artesanals i prèmium. Tot el procés d’elaboració dels licors, des que se seleccionen les llimones i les taronges fins que es comercialitza l’ampolla, dura un mes.

Com a projectes de futur, Elixirs de Ponent treballa a presentar nous productes, com el licor de camamilla i el de fruits del bosc, que aviat es comercialitzaran.