Els 140 editors assistents a L’Assemblea de L’ACPG aproven el canvi de nom per adaptar-se a la nova realitat de L’entitat

Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals és el nou nom que aglutina a 135 publicacions gratuïtes i 110 mitjans digitals

El passat divendres 28 de maig el Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès va acollir la XIII Assemblea anual de L’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG), amb la presència de més de 140 editors de mitjans de comunicació D’arreu dels territoris de parla catalana. Enguany L’Assemblea es va celebrar a Sant Cugat en motiu del 25è aniversari de la publicació associada Tot Sant Cugat.

Després de L’Assemblea, es va fer un dinar al Claustre del Monestir de Sant Cugat en el qual com a convidats destacats hi havia Carles Mundó, Secretari de Mitjans de Comunicació; Cristina Coll, Directora General D’Innovació i Cooperació amb els Mitjans de Comunicació; Lluís Recoder, Alcalde de Sant Cugat del Vallès; Jordi Labòria, de la Diputació de Barcelona; Antoni Lladó, Director de L’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC); i altres personalitats, patrocinadors (PIMEC, CREA, OJD…) i entitats del sector de la Comunicació que col·laboren amb L’ACPG en diferents actuacions (APPEC, Baròmetre…).

Un dels punts destacats de L’Assemblea ha estat el canvi D’estatuts per tal de canviar el nom de L’Associació i que aquests recullin els grups actuals de mitjans digitals segons determinades variables: amb control OJD/Nielsen, idioma, generalista, temàtic o territorial, etc. A més, s’ha donat compte del gran creixement de L’ACPG que ja té 135 publicacions gratuïtes i 110 mitjans digitals que fan un global de 245 mitjans de comunicació associats.

Les capçaleres de L’ACPG tenen un tiratge total per edició de més de tres milions cinc-cents mil exemplars i amb una difusió de més de 5,5 milions de lectors. Per la seva banda, els portals digitals de L’ACPG sumen més D’1?7 milions usuaris únics mensuals i més de 16 milions de pàgines vistes.

Etiquetes: