Els 20 anys d’història del Molí de l’Escala centren la segona nit del Gastromusical

Jean Luc Figueras i Coque Malla seran avui els protagonistes

Els 20 anys d’història del Molí de l’Escala van centrar ahir la segona nit del festival Gastromusical, que organitza el mateix restaurant. El cuiner i propietari del Molí de l’Escala Jordi Jacas va oferir una revisió gastronòmica per aquest20 anys, acompanyat de la música de Joan Colomo que, revisant la radiofórmula, va reversionar alguns dels clàssics d’aquestes dues darreres dècades. El Gastromusical continuarà aquest vespre amb el sopar-concert que oferiran Jean Luc Figueras i Coque Malla.

A l’inici de la nit, Jordi Jacas ja va avisar que seria una “una nit especial” i ho va ser. A l’escenari del Gastromusical, el cuiner es va fer acompanyar del seu pare, Jordi Jacas, i de la seva neboda Maria per anar desgranant un a un els plats que es van oferir en el sopar. Els tres van recordar com, en els seus inicis l’any 1994, el Molí de l’Escala oferia plats tradicionals com els cargols rostits amb cansalada i all i oli, el pastís de porros, el rap amb gambes i el suquet de peix. I van explicar com la cuina ha anat evolucionant fins a plats més actuals com les escopinyes amb Gin Fizz i l’arròs de Pals socarrat, que va ser reconegut el 2008 com a un dels deu millors plats d’aquell any a l’Estat.

Una selecció de 20 plats representatius d’aquests 20 anys que els assistents van poder assaborir a l’exterior del restaurant. Després de la gastronomia, i com ja havia avançat a l’inici de la nit acompanyant els Jacas a l’escenari, Joan Colomo, amb Guillermo Caballero, al teclat, i Xavi Garcia, a la bateria, va fer la seva particular reinvenció de la radiofórmula i van reversionar temes de Green Day, Mecano, Beyoncé, Kyle Minogue o Cher.