Els 39 esglaons celebra les 100 representacions al Club Capitol 
i enfila les tres darreres setmanes en cartell a Barcelona

L'obra representa el que Hitchcock va dur al cinema però amb només quatre actors, que donen vida a diferents personatges, i utilitzant els mínims recursos escenogràfics.

La trepidant comèdia, basada en la pel·lícula D’Alfred Hitchcock, es va estrenar el passat novembre, per primera vegada en català, després D’anys D’èxit a més de cent ciutats de tot el món i de recollir reconeguts guardons. Aquest dijous 23-F celebra el centenar de funcions i el proper 11 de març acaba temporada al Capitol per preparar una gira per Catalunya
 
Després de tres mesos D’èxit al Club Capitol de Barcelona, Els 39 esglaons (John Buchan i Alfred Hitchcock) encaren la recta final de la temporada celebrant el proper dijous 23 de febrer les 100 representacions. Jordi Rios, Mireia Portas, David Olivares i el seu director i protagonista, Abel Folk, han encarnat nit rere nit la infinitat de personatges diferents que composen aquesta perfecte comèdia hilarant, de recursos senzills però molt efectiva. Assassinats, tirotejos, persecució
ns, un accident aeri, mafiosos, segrestos’ i una magnífica història D’amor, un còctel prodigiós elaborat amb la mesura justa de cada ingredient i en el qual tampoc hi falten grans dosis D’humor.
 
Basada en la novel·la de John Buchan que va popularitzar el mestre Alfred Hitchcock en la versió cinematogràfica de L’any 1935 -precursora del gènere negre-, i en L’adaptació teatral de Patrick Barlow, un elegant i seductor personatge, Richard Hannay, es veu immers en una complexa trama D’espionatge i crim, obligat a fugir de la policia i dels assassins. El muntatge D’Abel Folk, que inclou el treball D’ombres de L’il·lusionista Sergi Buka, segueix la genial adaptació teatral que en el seu moment va idear Barlow: representar el que Hitchcock va dur al cinema però amb només quatre actors, que donen vida a diferents personatges, i utilitzant els mínims recursos escenogràfics.
 
Aquesta adaptació es va estrenar a Londres L’any 2006 i més tard ha arribat a Broadway (2007), París (2009), Madrid… de manera que s’ha representat o està encara en cartell en més de cent ciutats D’arreu del món. A més, L’obra ha rebut nombrosos premis, entre els quals hi destaquen el Laurence Olivier a Londres, 2 premis Tony (Nova York) i 2 premis Molière (París). Ara, la companyia prepara la gira per Catalunya de L’espectacle a partir del mes de setembre. A Barcelona, L’11 de març baixarà el teló.
Etiquetes:
,